Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заходи до Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 22.02.2019 22:19
Кількість переглядів: 639

Фото без описуЩорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні - знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

З метою належного вшанування цієї пам'ятної дати, В Меденицькій селищній об'єднаній територіальній громаді пройшло ряд урочистих заходів. Зокрема, у селі Летня, біля пам'ятника Героям Небесної Сотні відбулося багатолюдне скорботне віче та панахида за загиблими Героями, яку відправив о. Володимир Горін. Вклонитися подвигу нашого земляка, Героя України Богдана Вайди прийшли голова Дрогобицької райдержадміністрації Андрій Шевкенич, голова районної ради Михайло Сікора, перший заступник голови РДА Руслан Щерба, депутат обласної ради Михайло Задорожний, керівництво Меденицького ОТГ, його односельці, молодь.

На вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні в смт. Меденичах біля пам’ятника «Борцям за волю України» відбулося віче пам’яті. Після спільного виконання Державного Гімну України учасники віча разом зі священиком о.Мирославом Яремковичем помолилися за новітніх українських Героїв, загиблих на Майдані Гідності та у боях на сході України. Учні школи виконували патріотичні пісні та читали вірші про події, що відбувались п’ять років тому на Майдані, які не залишили нікого байдужими... Після цього учасники віче поклали квіти біля пам’ятника та запалили лампадки.

19 лютого в бібліотеці смт.Меденичі працівники бібліотеки провели віче-реквієм: " Майдан ридав. А сотня в небо йшла".

Було дуже приємно бачити багато небайдужих очей учнів, що прийшли на захід. Почуття скорботи, але й гордості за Україну переповнювали кожного. Вкотре згадуючи події на Майдані присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні.

Учнівський та педагогічний колективи Меденицької СЗШ вшанували Героїв Небесної Сотні під час години пам’яті, який відбувся 19 лютого.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь