Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАХОДИ ДО ДНЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 20.02.2021 16:21
Кількість переглядів: 917

Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні - знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

З метою належного вшанування цієї пам'ятної дати, В Меденицькій територіальній громаді пройшло ряд урочистих заходів. Зокрема,  в смт. Меденичах біля пам’ятника «Борцям за волю України» відбулося віче пам’яті. Після спільного виконання Державного Гімну України учасники віча разом зі священиком о.Мирославом та о.Анатолієм помолилися за новітніх українських Героїв, загиблих на Майдані Гідності та у боях на сході України. Учні школи виконували патріотичні пісні та читали вірші про події, що відбувались сім років тому на Майдані, які не залишили нікого байдужими. Зі словами памяті про загиблих виступив Михайло Задорожній. Після цього заступник голови Меденицької територіальної громади І.І.Пурій  поклав квіти біля пам’ятника та разом з родиною запалили лампадки на могилі Романа Сусяка.

 

Також відбулися заходи із вшанування пам’яті Героя України Йосипа Шілінга у його рідному селі Вороблевичі. Рівно сім років тому снайперська куля обірвала життя Йосипа Михайловича, тому сьогодні на могилі героя разом з о. Любомиром Митником молилися за упокій його душі та інших героїв “Небесної сотні”  голова Меденицької громади, рідні, друзі, мешканці села та небайдужі , які прийшли вшанувати пам’ять Йосипа Шілінга. Після молитви присутні виконали Державний Гімн України та поклали квіти та вінки до його могили. Продовження заходу відбулося в місцевому  Народному домі.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь