Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги застрахованих осіб!

Дата: 24.05.2021 22:33
Кількість переглядів: 432

Одним із напрямів роботи Фонду соціального страхування України є забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням. Так, за підсумками І кварталу 2021 року за кошти Фонду медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів було забезпечено 2 138 застрахованих осіб і їх дітей.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за такими профілями:

- нейрореабілітація (підгострий період інсультів, підгострий період черепно-мозкових травм);

- м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання, підгострий період опіків);

- кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда, стан після пролікованої нестабільної стенокардії, підгострий період після операцій на серці, підгострий період після операцій на легенях, підгострий період захворювань легень, цукровий діабет);

- інша (соматична) реабілітація (підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи, підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах);

- реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

- реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

- медико-психологічна реабілітація учасників АТО.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання за наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності.

Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39, визначено, що застрахована особа має право на лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань, за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. Застраховані особи скеровуються на реабілітаційне лікування безпосередньо із профільних стаціонарів (з відкритим листком непрацездатності) за наявності показань та з врахуванням протипоказань.

Представник Фонду надає застрахованій особі перелік санаторно-курортних закладів у розрізі профілів медичної реабілітації, які відповідають кваліфікаційним вимогам для надання послуг з реабілітаційного лікування за профілем його хвороби та пропонує вибрати відповідний санаторій. Далі Фонд узгоджує із санаторієм можливість прийому на реабілітаційне лікування та дату заїзду хворого. Після чого укладається тристоронній договір – між застрахованою особою, робочим органом виконавчої дирекції Фонду та санаторно-курортним закладом.

Звертаємо увагу, що усі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти за кошти Фонду, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної інфекції і гарантують безпеку застрахованих осіб.

 

Додаткові консультації можна отримати у фахівців Дрогобицького відділення УВД ФССУ у Львівській області за телефоном: (0244) 3-79-89.

Адреса електронної скриньки Дрогобицького відділення: drog.lv@fssu.gov.ua

Відправлення повідомлення про прийняття на роботу поштою: думки розділились  | «Дебет-Кредит» - Бухгалтерські новини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь