Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День захисту дитини в Меденицькій громаді

Дата: 02.06.2021 16:37
Кількість переглядів: 668

Діти – найцінніший скарб суспільства, наша надія, сподівання на краще майбутнє.

Кожна їхня посмішка та блиск щасливих очей – безцінні. Саме тому забезпечення дотримання прав дітей, створення умов для їхнього повноцінного росту та розвитку є пріоритетним завданням кожної держави.

Одним із найдавніших міжнародних свят, присвячених дітям, є Міжнародний день захисту дітей.

Рішення про його відзначення саме 1-го червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу та оголосила захист прав, законних інтересів, здоров’я і життя дитини одним із першочергових завдань у своїй діяльності.

У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. І з 1998 року це свято почали відзначати і у нашій державі.

Святкували Міжнародний день захисту дітей 1 червня і маленькі мешканці Меденицької територіальної громади: діти з багатодітних сімей; діти, які виховуються одинокими матерями; діти учасників АТО.

Службою у справах дітей Меденицької селищної ради за фінансової та організаційної підтримки Центру надання соціальних послуг Меденицької селищної ради організовано похід малечі у зоопарк «Лімпопо», частування смачною піцою, солодощами та фруктами.

Служба у справах дітей також висловлює щиру подяку адміністрації зоопарку за безоплатну екскурсію, благодійникам Стебельському Андрію та Шелягу Андрію за фінансову підтримку в організації харчування дітей та придбання їм солодких подарунків.

Пам’ятаймо, що Міжнародний день захисту дітей – це не лише веселе свято для самої малечі, а й нагадування суспільству про необхідність особливої уваги до наших неповнолітніх громадян.

Фото без опису

 

Служба у справах дітей

Меденицької селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь