Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протокол планового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 04.06.2021 15:11
Кількість переглядів: 637

МЕДЕНИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ДРОГОБИЦЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                

82160, смт. Меденичі, вул. Незалежності, 52

 

 

 

Протокол № 10

планового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

від 02 червня 2021 року                                           смт. Меденичі

        

 

Головував: селищний голова, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Михайло ЖИВЧИН;

 

Присутні: - члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій(згідно списку);

 

Запрошені: представники агрохолдингів, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів І. Пурій.

 

Порядок денний:

 

 

 

  1. Про забезпечення протипожежного захисту та техногенної безпеки під час проведення жнивної компанії 2021 року.
  2. Про обробку сільськогосподарських угідь пестицидами та агрохімікатами.
  3. Про небезпеку руйнування опор електрозв’язку.
  4. Про стан забезпечення пожежної безпеки у закладах освіти селищної ради.
  5. Про стан матеріального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.
  6.  Про стан забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій.
  7.  Про створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної команди та добровільної пожежної охорони.
  8. Про стан протипожежного водопостачання на території громади.

 

 

Виступали:   головний фахівець Дрогобицького РВ ГУ ДСНС України у Львівській області С.Юхновський, начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, мобілізаційної, оборонної роботи  та цивільного захисту населення А.Ванівський, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів І.Пурій, начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Я.Куцик.

 

 

За результатами розгляду питання порядку денного планового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Меденицької селищної ради,

 

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

 

 

1. Керівникам агропромислових, підприємств та фермерських господарств, які ведуть господарську діяльність на території громади:

1.1. Терміново забезпечити підприємства та господарства первинними засобами пожежогасіння згідно з визначеними нормами.

1.1.2. Виконати заходи щодо утримання в технічно справному стані пристосовану для гасіння пожеж техніку та забезпечити її відповідним обладнанням.

1.1.3. Організувати роботу щодо забезпечення соціальних гарантій членів добровільних формувань, особливо з питання їх страхування від нещасних випадків.

1.1.4. Вжити заходів щодо приведення електромереж та електрообладнання у відповідність до вимог Правил улаштування електроустановок.

1.1.5. Поля, на яких буде проводитися збирання зернових, забезпечити тракторами, обладнаними плугами, для проорювання захисних смуг у випадку пожежі.

1.1.6. У визначений термін виконати в повному обсязі заходи, запропоновані приписами Державного пожежного нагляду, про що проінформувати Дрогобицький РВ ГУ ДСНС України у Львівській області.

1.2. Рекомендувати Дрогобицькому РВ ГУ ДСНС України у Львівській області (Р.Худик):

1.2.2. До 31 липня 2021 року підготувати і подати голові комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розгорнуту доповідь - довідку про стан пожежної безпеки сільгосппідприємств під час проведення жнивної кампанії 2019 року.

1.2.3. Вести постійний контроль за протипожежним станом об’єктів, вживати адміністративних заходів до керівників, які не забезпечують виконання протипожежних заходів відповідно до вимог законодавчих актів з пожежної безпеки.

         1.2.4. Забезпечити готовність та оперативне залучення сил РВ ГУ ДСНС України в Львівській області до гасіння пожеж при загрозі їх масового розповсюдження.

1.2.5. Посилити контроль за протипожежним станом сільгосппідприємств, вживати заходи адміністративного впливу до керівників, які не забезпечують виконання протипожежних приписів, відповідно до вимог законодавчих актів з пожежної безпеки.

1.3. Начальнику Меденицької місцевої пожежної охорони (Є.Равришу) забезпечити готовність та оперативне залучення підрозділу до гасіння пожеж при загрозі їх масового розповсюдження.

 

 

2. Зобов’язати керівників агропромислових, підприємств та фермерських господарств, які ведуть господарську діяльність на території громади:

2.1. Використовувати виключно пестициди та агрохімікати дозволені для використання на території України.

2.2. Дотримуватися технологій обробки пестицидами та агрохімікатами, а саме:

2.2.1. Всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних  повітряних потоках. У винятокових випадках, допускається проведення обробок у денні години у похмурі і прохолодні дні з температурою навколишнього повітря нижче            +10º С.

2.2.2. Завчасно, але не менше чим за дві доби  до початку проведення кожної хімічної обробки сповіщати селищну раду та власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів та агрохімікатів.

2.2.3. У період проведення робіт у радіусі 200м від меж ділянок, що обробляються встановлювати попереджувальні написи.

2.2.4. Обприскувати вентиляторними і штанговими обприскувачами при швидкості вітру до 3м/с (дрібнокрапельне) і 4м/с (крупно крапельне).

2.2.5. Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за сільгоспкультурами, водойм і місць відпочинку при вентиляторному обприскуванні повинна бути не менше 500 м, при штанговому і гербігації дощуванням – 300м. При застосуванні аерозольних генераторів регульованої дисперсності санітарно-захисні зони повинні відповідати вимогам, зазначеним в інструкції для даного виду апаратури; обробка посівів у цих зонах допускається при напрямку вітру від населених пунктів і інших об’єктів, що підлягають санітарному захисту.

2.2.6. Проведення сільськогосподарських робіт на ділянках, де були застосовані пестициди, і допуск на них людей дозволяється тільки після закінчення строків, що гарантують їх безпеку згідно інструкції по застосуванню. При цьому враховується (для кожного конкретного препарату) можливе надходження в зону дихання працюючих парів пестицидів або їх метаболітів, грунтового пилу, який містить токсичні речовини, резорбцію хімічних речовин крізь шкіру при контакті з рослинами, а також подразнюючу дію пестицидів.

2.2.7. Зберігати в кабінах автотранспорту, яким транспортується чи обприскується поля документацію з назвою препарату, діючою речовиною, аптечку першої долікарської допомоги, викопіровку з генерального плану з місцем розташування земельної ділянки, яка оброблятиметься та допуск на право роботи з пестицидами.

2.3. У разі проведення авіаційного розпилювання пестицидів:

2.3.1. Повідомляти селищну раду та мешканців не менше як за 3 дні про місце та строки використання пестицидів, заборону здійснювати будь-які сільськогосподарські роботи, про випасання худоби на відстані не ближче як 1 км до проведення робіт, про необхідність перенесення пасік на відстань не менше як 5 км.

2.3.2. Встановлювати спеціальні попереджувальні знаки, у тому числі із зазначенням строків розпилення та на дорогах які проходять на відповідних полях.

2.3.3. Забороняється проводити авіаційні обробки полів у разі:

1) ближче ніж 5 км від медоносних пасік;

2) ближче ніж 2 км від рибогосподарських водойм, відкритих джерел водозабезпечення, місць випасання домашніх тварин, об’єктів природо-заповідного фонду;

3) ближче ніж 1 км  від населених пунктів, тваринницьких ферм, посівів с/г культур які споживаються без термічної обробки (кріп, огірки, томати, полуниця, малина тощо), садів, виноградників та місць проведення інших сільськогосподарських робіт;

4) проводити знищення деревної та кущівної рослинності ближче ніж 3,5 км до місць масового відпочинку та 2 км до населених пунктів.

Термін: постійно

 

 

 

3. Начальнику дільниці мережі доступу №31319 м. Дрогобич Львівської філії ПАТ «Укртелеком» надати Меденицькій селищній раді інформацію щодо можливості відновлення чи демонтажу проблемних опор, а також механізм відповідно до якого можна буде швидко вирішувати питання щодо проблемних опор електрозв’язку.

Термін: до 01.07.2021 року

 

 

4. Начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту (Я.Куцику):

4.1. Взяти на особистий контроль виконання приписів Дрогобицького РВ ДСНС України у Львівській області.

4.2. Зобов’язати директорів шкіл, НВК і дошкільних навчальних закладів розробити план усунення приписів наданих Дрогобицьким РВ ГУ ДСНС України у Львівській області. У плані передбачити джерела фінансування для усунення недоліків.

4.3. Зобов’язати директорів шкіл, НВК і дошкільних навчальних усунути порушення пожежної, які не потребують виділення коштів.

4.4. Звернути увагу на стан пожежної безпеки в окремих корпусах Летнянського ЗСО.

4.5. Забезпечити шкільні навчальні заклади в с. Грушів вогнегасниками в повному обсязі до початку навчального 2021 року.

 

 

5. Взяти до уваги доповідь начальника відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення (А.Ванівського).

5.1. Начальнику відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення (А.Ванівському) на основі пропозицій комісії підготовити звернення до селищного голови щодо наповнення матеріального резерву.

Термін: до 01.10.2020 року

 

 

6. Начальнику відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення (А.Ванівському) підготовити проєкт програми для співфінансування з обласної програми «Безпечна Львівщина» в частині встановлення системи оповіщення, інших заходів з доведення інформації до населення.

Термін: до 01.07.2021 року

 

 

  1. Заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів (І.Пурію):
    1. Провести повторне обстеження приміщення в с. Волоща на території ТзОВ «Волощанське» з метою визначення обсягів робіт для відкриття боксу для пожежного автомобіля.
    2. Звернутися в ліцензовану організацію (підприємство) з метою виготовлення проектно-кошторисної документації на облаштування боксу для пожежного автомобіля.

Термін: до 04.06.2021 року

    1. Начальнику відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення (А.Ванівському) на основі проектно-кошторисної підготовити звернення до департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА щодо виділення коштів з програми «Безпечна Львівщина» для облаштування пожежного боксу та закупівлі обладнання для МПО.

Термін: до 07.06.2021 року

 

 

  1. Начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту (Я.Куцику), начальнику Меденицької МПО (Є.Равришу), старості с. Грушів (В.Джумазі) спільно з представниками ДСНС провести обстеження водонапірної башти в с. Грушів та місць де можна облаштувати забір води пожежними автомобілями.
    1. Узагальнену інформацію про обстеження надати селищному голові.

Термін: до 14.06.2021 року

 

 

  1. Начальнику загального відділу (Б.Жовнірчику) оприлюднити на сайті селищної ради даний протокол.

Термін: протягом 2х робочих днів після підписання

 

 

  1. Контроль за виконанням даного протоколу залишаю за собою.

 

 

 

 

Селищний голова,

голова комісії з питань

техногенно-екологічної безпеки і

надзвичайних ситуацій                                                  Михайло ЖИВЧИН

 

Відповідальний секретар комісії                                            Ліля КОСТЯК

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь