Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Конституції України в бібліотеках

Дата: 26.06.2021 20:58
Кількість переглядів: 3124

Що таке Конституція? Основний Закон, який декларує цінності держави.

У перший місяць літа відзначаємо День Конституції України. День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

"Знай права - пам' ятай обов'язки" під такою назвою прйшла інформаційна година в Меденицькій центральній публічній бібліотеці, а також організована книжкова виставка"Конституція України основний закон нашого життя". Бібліотекар наголосила,що найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності  власної держави. Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.

Година правознавства "Конституція - обeріг нашоі дeржавності" зібрав читачів Волощанської бібліотеки-філії. Бібліотeкар Ганна Павлюх розповіла про історію виникнeння Конституціі Украіни, про тe, яким важким і довгим був шлях нашоі дeржави до справжньої нeзалeжності. Андибур Аня, Гібій Мар'яна, Дулиш Анастасія розповіли, що Конституція Украіни - цe нe лишe закон законів - цe ядро подальшого розвитку і вдосконалeння суспільства. Вона увійшла в суспільнe життя, як головний обeріг дeржавності і дeмократіі, гарант нeзалeжності і соборності Украіни.

Учні зачитали права громадян Конституціі Украіни, продeкламували вірші про Украіну та рідну мову. Завeршальнe слово мала староста сeла Ірина Павлюх. Вона наголосила, що обов'язок кожного з нас - поважати Конституцію та дотримуватися її приписів. Тільки так ми зможeмо забeзпeчити подальший розвиток Украіни як дeмократичної та рівноправної дeржави.

Книжкову виставку та  історичну годину «Веди нас, основний Законе, до заповітної мети» яку провела бібліотека-філія с.Вороблевичі показали яким важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Було ознайомлено з історією створення Конституції України та основними  законами, а також було сказано, що Конституція надає дітям рівні права, не допускає жодного насилля над дитиною,а надає великого значення для розвитку будь-якої держави.

"Консгитуція України-головний підручник життя"- під такою назвою пройшов захід у бібліотеці-філії с. Грушів –Красне.

У бібліотеці -філії с. Рівне  організована книжкова виставка «Закон-обов`язок для всіх». Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції та відображає найважливіші шляхи становлення українського конституціоналізму.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь