Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ

Дата: 21.07.2021 11:24
Кількість переглядів: 437

Ми живемо в інформаційному середовищі. Компютери, планшети, смартфони, соціальні мережі важко уявити собі сферу життя, в яке ще не проникли сучасні технології. Не тільки дорослі користуються перевагами новітніх технологій, а й діти. Та разом з перевагами виникають і небезпеки.

 

Тому батьки мають наголошувати на кількох найважливіших і водночас дуже простих правилах користування Всесвітньою павутиною:

  1. Безперечно, що створення власної сторінки в соціальних мережах несе за собою листування. Діти листуються зі своїми ровесниками, друзями, рідними. Проте є і невідомі особи, які хочуть познайомитись. Таких людей варто уникати, а на їхні повідомлення не відповідати.
  2. Особиста інформація має залишатися особистою. Навчіть дітей не розповідати про себе в соціальних мережах, не надсилати нікому (навіть знайомим) паролі, адреси, номери телефонів. Поясніть, що шахраї користуються цим, можуть зламати сторінку, поширювати неправдиву інформацію тощо.
  3. Якщо дитину ображають в мережі, погрожують, тоді вона обовязково повинна звернутися за допомогою до батьків або ж вчителів, з якими вона має довірливі стосунки.

 

Крім того, самі ж батьки повинні контролювати інтернет-ресурси, якими користуються їхні діти, сторінки, які ті відвідують, стежити за вподобаннями неповнолітніх інтернет-користувачів.

А найголовніше, шановні батьки, намагайтеся спілкуватися по-дружньому зі своїми дітьми, будувати довірливі стосунки, спонукайте, а не змушуйте їх розповідати про друзів та шкільне життя та ставтесь до дітей з розумінням, приділяйте більше уваги їхньому психологічному та емоційному стану.  

І не забувайте, що найкращими друзями для дітей є відповідальні батьки, які завжди підтримають та захистять.

 

Для отримання консультацій та допомоги у проблемних питаннях, що стосуються дітей, радимо звертатися на Національну дитячу «гарячу лінію», що функціонує за безкоштовним номером 116-111, 0-800-500-225 (безкоштовний з мобільних та стаціонарних номерів телефонів по всій території України).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь