Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОЕКТ РІШЕННЯ Про запровадження механізмів громадського контролю за використання та відтворення лісових ресурсів на території Меденицької територіальної громади

Дата: 18.08.2021 17:55
Кількість переглядів: 381

ПРОЄКТ

МЕДЕНИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ДРОГОБИЦЬКОГО РАЙОНУ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ХІ сесія восьмого скликання

РІШЕННЯ

від____ _________ 2021 року № _____

Про запровадження механізмів

громадського контролю за використання

та відтворення лісових ресурсів на території

Меденицької територіальної громади

Відповідно до п. п. 1 п. б ч. 1 ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч. 2 ст. 19, ст. 33 Лісового Кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 29 червня 2011 року № 771 «Про затвердження Порядку залучення громадськості до обговорення питань щодо прийняття рішень, які можуть впливати на довкілля», на виконання рішення Львівської обласної ради «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області» від 16.02.2016 року № 77, розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації «Про створення робочої групи з питань контролю за збереження лісових ресурсів» № 397/0/5-20 від 11.06.2020 року, беручи до уваги рішення постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою, з метою забезпечення раціонального використання лісових ресурсів, налагодження співпраці з територіальною громадою, запровадження відкритості та прозорості господарської діяльності постійних лісокористувачів, що здійснюють свою діяльність на території Меденицької територіальної громади, селищна рада ВИРІШИЛА:

1. Заборонити постійним лісокористувачам, що здійснюють свою діяльність на території Меденицької територіальної громади, проведення робіт з використання та відтворення лісових ресурсів без попереднього обговорення з територіальною громадою та рішенням Меденицької селищної ради про погодження запланованих лісогосподарських заходів.

2. Запровадити на території Меденицької територіальної громади систему механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів відповідно до рішення Львівської обласної ради «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області» від 16 лютого 2016 року № 77.

3. Затвердити положення про громадське обговорення робіт з використання та відтворення лісових ресурсів на території Меденицької територіальної громади, що додається.

4. Встановити, що остаточне рішення про погодження проведення усіх видів рубок за результатами громадських слухань приймається на пленарному засіданні селищної ради.

5. В інтересах охорони, раціонального використання та відтворення тваринного світу обмежити права лісокористувачів: у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, заборонити проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (використовувати вантажні автомобілі, трактори та проведення інших робіт підвищеного шуму).

6. Обмежити рух вантажних автомобілів, якщо вага вантажу перевищує 10 т або 7 т на вісь, на дорогах, що перебувають у комунальній власності територіальної громади за несприятливих погодних умов (дощова, сніжно- дощова та спекотна погода).

7. Постійним лісокористувачам державному підприємству «Дрогобицьке лісове господарство» Львівського ОУЛМГ (Левчук Олег), Дрогобицьке дочірнє лісогосподарське підприємство ОКСЛГП «Галсільліс» (Захарко Богдан):

7.1 Організувати проведення громадських обговорень, щодо запланованих робіт з використання та відтворення лісових ресурсів відповідно до положення.

7.2 Роботи з використання та відтворення лісових ресурсів на території Меденицької територіальної громади розпочинати лише після попереднього обговорення з територіальною громадою та рішення Меденицької селищної ради про погодження запланованих лісогосподарських заходів.

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою (П. Петришина).

Селищний голова Михайло ЖИВЧИН

           ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення ХІ сесії восьмого скликання селищної ради від_____________№_____

ПОЛОЖЕННЯ

про громадські обговорення місцевими громадами запланованих лісогосподарських заходів – громадські слухання

1. Цей Порядок визначає процедуру залучення громадськості, до обговорення питань щодо прийняття рішень у сфері використання та відтворення лісових ресурсів на території Меденицької селищної територіальної громади.

2. Дія цього Порядку поширюється на постійних лісокористувачів що здійснюють свою діяльність на території Меденицької селищної територіальної громад.

3. Громадське обговорення передбачає:

інформування громадськості про початок розгляду питання про виконання робіт щодо використання та відтворення лісових ресурсів;

забезпечення доступу громадськості до , інформації про види, місце, об’єми запланованих рубок , та іншої необхідної інформації;

надання можливості громадськості подавати пропозиції (зауваження) для врахування під час прийняття рішення (далі - пропозиції (зауваження), брати участь у громадських слуханнях та інших формах громадського обговорення;

розгляд поданих пропозицій (зауважень);

інформування громадськості про врахування чи відхилення поданих пропозицій (зауважень) із зазначенням підстави;

забезпечення ознайомлення громадськості з прийнятим рішенням.

4. Організатором громадського обговорення є постійний лісокористувач що здійснює свою діяльність на території Меденицької селищної територіальної громади

5. Постійні лісокористувачі ініціюють громадські слухання з територіальною громадою за 3 місяці до запланованого початку лісозаготівельних робіт.

6. Постійні лісокористувачі за 10 днів до проведення слухань повідомляють селищну раду та місцеву громаду про час та місце проведення слухань та надають Меденицькій селищній раді дозвільні документи для проведення рубки: лісорубний квиток, матеріально-грошову оцінку лісосіки, угоду з підприємством (підприємцем), який буде розробляти лісосіку.

7. На громадських слуханнях постійні лісокористувачі зобов’язані проінформувати територіальну громаду про свою діяльність:

Об’єми та види проведених рубок на території громади протягом останніх 5 років;

Сума коштів відрахованих до бюджету громади коштів за виробку лісів за попередній рік;

Кількість лісових насаджень за попередній рік.

8. За результатами громадського обговорення його організатор

готує та подає до Меденицької селищної ради матеріали, які включають документи, що підтверджують факти

розміщення в засобах масової інформації, на інформаційних стендах

відомостей про його проведення, надсилання індивідуальних

повідомлень тощо, перелік пропозицій (зауважень), що надійшли, та

відомості про їх врахування або причини відхилення (зокрема

часткового), а в разі відсутності пропозицій (зауважень) - акт про

їх відсутність.

Секретар селищної ради Л.Кішко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь