Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Податкова амністія» у запитаннях – відповідях на гарячій лінії в Дрогобицькій ДПІ

Дата: 26.08.2021 12:20
Кількість переглядів: 832

Вчора, 25 серпня 2021 року у Дрогобицькій державній податковій інспекції відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», присвячений одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню. На запитання додзвонювачів відповідав начальник Дрогобицької ДПІ Руслан Корж.

Наводимо найцікавішу підбірку запитань, якими найчастіше цікавилися громадяни, та відповіді на них.

Що таке збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування? 

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Чи мають право посадові особи ДПС розголошувати інформацію, яка зазначена декларантом у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації без письмової згоди такого декларанта?

Відомості, що містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах,  є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його посадовими особами без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду.

Чи підлягають одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню об’єкти нерухомого майна, які придбані за кошти, що були попередньо оподатковані під час їх нарахування (виплати)?

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

Таким чином, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то обов’язку щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації у такої фізичної особи не виникає.

Дрогобицький сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління

Головного управління ДПС у Львівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь