Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

165-та річниця від Дня народження Івана Франка

Дата: 27.08.2021 13:57
Кількість переглядів: 494

Народився 27 серпня 1856 року в с. Нагуєвичі.

Іван Франко – поет, прозаїк, драматург, літературний критик, перекладач, суспільно-політичний діяч. Доктор філософії, член всеукраїнського Товариства «Просвіта». Він надзвичайно плідно працював як письменник перекладач, літературний критик, політолог, філософ, є автором близько 6000 творів. Вів також активну публіцистичну діяльність. Ще в період його життя в суспільстві функціонував образ письменника як «могутньої постаті» «славного діяча Галицької Русі», який силою таланту підняв просту руську мову в ряд цивільних мов, який вивів українську культуру на європейські обшири.

27 серпня у Дрогобичі в Народному домі  відбудеться церемонія нагородження Лауреатів Міжнародної премії імені Івана Франка. Міжнародна церемонія проходитиме шостий рік поспіль. Розпочнеться   о 18 годині.

Також відбудеться молебень біля хреста Якова Франка в селі Нагуєвичі. Урочисте покладання квітів до пам’ятника українського генія Івана Франка в музеї-садибі. 27-28 серпня пройдуть заходи в Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі» та в інших локаціях    м. Дрогобича та   с. Нагуєвичі згідно програми святкування ювілею.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь