Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про одноразове добровільне декларування під час засідання «круглого столу» у Дрогобицькій ДПІ

Дата: 02.09.2021 09:53
Кількість переглядів: 425

        

Під час засідання «круглого столу», нещодавно проведеного в Дрогобицькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області, начальник ДПІ Руслан Корж інформував громадян щодо застосування норм  одноразового  (спеціального) добровільного декларування.

Звернув увагу платників, що з 1 вересня 2021 року фізичні особи мають право легалізувати своє майно та статки. Це може бути нерухомість, валюта або цінні папери, при придбанні або отриманні яких не сплачувалися податки.

Для цього необхідно зробити лише два кроки – надати до Державної податкової служби України декларацію в електронному вигляді та сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків. Це є значно нижчим, ніж встановлені податки, наприклад, податок на доходи фізичних осіб, який сьогодні складає 18 відсотків.

Також було наголошено, що громадяни, які скористаються правом подати одноразову добровільну декларацію та із задекларованих активів сплатять збір, держава гарантуватиме їм звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавств.

 

         Всім охочим було запропоновано друковану продукцію, яка більш детально розкриває об’єкти добровільного декларування, застосовані ставки оподаткування доходів та терміни сплати податку.

Дрогобицький сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління

ДПС у Львівській області

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь