Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зупинімо насильство разом!

Дата: 03.09.2021 11:09
Кількість переглядів: 804

З метою запобігання  та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми  в Меденицькому професійно – технічному ліцеї проведено семінар – тренінг. З ініціативи заввідділення соціальної роботи центру надання соціальних послуг Наталії  Дем’яновської та директора ліцею Василя Лужецького для проведення заходу запросили Галину Космін, заступника директора БФ «Карітас» Самбірсько – Дрогобицької Єпархії УГКЦ, координатора проекту «Посилення мережі консультативних центрів з протидії торгівлі людьми», соціальних працівників БФ Ірину Гнатів і Назарія Грицика,  начальника служби у справах дітей Христину Дубинецьку та соціального педагога ліцею Соломію Стецюцяк.

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. В українському суспільстві спостерігається тенденція не розголошувати та приховувати проблему сімейного насильства, мають місце глибоко вкоріненні дискримінаційні стереотипи про те, що насилля в сім'ї - це "сімейна справа", до якої не варто втручатися "стороннім", тобто правоохоронним органам, сусідам, соціальним службам тощо.

Особливості побудови тренінгової програми дозволили учасникам в доступній формі розяснити які бувають види насильств, як на них реагувати та їм протидіяти і куди звертатися за допомогою. Також обговорили з присутніми явище торгівлі людьми,  як прояву сучасного рабства, про причини та наслідки людської дискримінації як в нашій країні так і за кордоном. Надали контактні телефони для  звернення за допомогою для тих, хто потерпів від домашнього насильства та торгівлі людьми, де зможуть надати необхідну правову, психологічну та навіть матеріальну допомогу.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь