Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо штрафів за спалювання сухої трави, сухого листя та побутового сміття

Дата: 01.10.2021 11:50
Кількість переглядів: 476

З кожним роком законодавством України посилюється відповідальність за спалювання залишків сухої рослинності в осінній та весняний період.

Зокрема внесено зміни до ст. 96 Земельного кодексу України, а саме на землекористувачів покладено обов’язок щодо недопущення випалювання сухої рослинності або її залишків. Також внесено зміни до ст. 35 Закону України «Про охорону земель», згідно з якими власники і землекористувачі, в тому числі орендарі, земельних ділянок при здійсненні господарської діяльності зобов’язані забезпечувати захист земель від пожеж.

Меденицька селищна рада  звертається до громадян, а також юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що провадять сільськогосподарську діяльність з проханням не спалювати опале листя, суху траву та побутове сміття. Такі дії можуть призвести до масштабних пожеж, несучи загрозу не лише рослинному і тваринному світові, будівлям, але здоров’ю, а подекуди і життю людей.

Звертаємо Вашу увагу на посилення відповідальності у вигляді збільшення розміру штрафів за порушення:

1. Ст. 77-1 КУпАП
? самовільне випалювання рослинності або її залишків тягне за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн до 6120 грн і на посадових осіб від 15300 грн до 21420 грн;
? ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, – на громадян від 6120 грн до 12240 грн і на посадових осіб від 21420 грн до 30600 грн.

2. Ст. 77 КУпАП
? порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1530 грн до 4590 грн і на посадових осіб від 4590 грн до 15300 грн;
? знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або

поширення її на значній площі, – на громадян від 4590 грн до 15300 грн і на посадових осіб від 10710 грн до 30600 грн.

Окрім цього попереджаємо, що за порушення правил благоустрою в частині заборони спалювання сухої рослинності передбачено адміністративну відповідальність, за ст. 152 КУпАП.

Закликаємо мешканців Меденицької територіальної громади не допускати випалювання сухої рослинності та її залишків. Пам’ятаємо, що стан навколишнього природного середовища цілком і повністю залежить від нас!

Оголошення - Пустомитівська районна державна адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь