Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З ДНЕМ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ!

Дата: 14.10.2021 08:10
Кількість переглядів: 922

14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День захисника України та День створення УПА. Ці свята нерозривно пов’язані між собою, адже Божа Матір - це заступниця і покровителька наших захисників.

Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. До речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.
День захисника України – наймолодше із трьох свят, які українці відзначають. Встановлене воно було 14 жовтня 2014 року та є офіційно святковим і вихідним днем.

Це свято, посіло гідне місце серед самих почесних та достойних, ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого звання – захисника України, звання єдиного для всіх: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму, від козаків до учасників антитерористичної операції. Цей день об`єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських Героїв!

З особливими словам вдячності хочеться згадати всіх захисників України: починаючи з ватажків українського козацтва та теперішніх воїнів АТО, які сьогодні ризикують своїм життям заради цілісності та незалежності України.

Тож вітаємо  з Днем захисника України, зі святом святої Покрови Пречистої Богородиці, з Днем створення УПА та з Днем Українського козацтва! Зичимо здоров'я, миру й добробуту кожній людині та кожній родині. Бажаємо всім віри й любові, сили духу й волі до перемоги. Вагомих і щедрих здобутків нам на благо Українського народу в ім'я процвітання України! Хай допомагає нам у цьому високе заступництво Пресвятої Богородиці!

 

 

        Селищний голова                                                       Михайло Живчин

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь