Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги платників податків ІІ групи спрощеної системи оподаткування!

Дата: 04.11.2021 10:24
Кількість переглядів: 375

Дрогобицький сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що підпунктом 2  пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України визначено умови, за яких платник податків може застосовувати другу групу єдиного податку, а саме:

-   обсяг доходу не перевищує 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

-   фізичні особи – підприємці мають право надавати послуги, у тому числі побутові, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства;

-   не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб.

Відповідно до  підпункту 298.2.3 пункту 298.2 статті 298 Податкового кодексу України платник єдиного податку другої групи зобов’язан перейти на сплату інших податків і зборів у разі здійснення діяльності, яка не передбачена у підпункті 2 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу відповідно, - з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалась така діяльність.

Найпоширенішим порушенням серед платників єдиного податку другої групи є саме надання послуг (виконання робіт) замовникам (підприємствам, організаціями), які не являються платниками єдиного податку.

При укладанні договорів з контрагентами ДПС рекомендує користуватися безкоштовними інформаційними ресурсами Державної податкової служби України – Реєстр платників єдиного податку та іншими доступними сервісами за адресою http://cabinet.tax.gov.ua/registers.

Дрогобицький сектор організації роботи

організаційно-розпорядчого управління

Головного управління ДПС у Львівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь