Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги осіб, які беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування

Дата: 19.11.2021 14:06
Кількість переглядів: 324

У Дрогобицькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформують, що Порядок укладання договору про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (далі – Договір) є правовим документом, у якому сторони визначили свої права й обов’язки, виконання яких сторонами Договору є обов’язковим.

Єдиний внесок для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлено у розмірі 22 відс. до визначеної статтею 7 Закону №2464 бази нарахування єдиного внеску.

Сума сплаченого єдиного внеску не може бути меншою за мінімальний страховий внесок. При цьому така сума не може бути більшою за суму єдиного внеску, обчисленого з огляду на максимальну величину бази нарахування єдиного внеску. Згідно з пунктом 3 розділу ІІІ Договору при зміні показників (мінімальної заробітної плати) податковий орган зобов’язаний в місячний строк з моменту виникнення змін повідомляти особу, з якою укладено Договір, про такі зміни.

Показники мінімальної заробітної плати визначається законодавством про державний бюджет на відповідний рік.

Статтею 8 Закону України від 15.12.2020 року №1082-ІХ «Про Державний бюджет України на 2021 рік» визначено, що мінімальна заробітна плата з 01 грудня 2021 року становитиме 6500,00 гривень.

Враховуючи зазначене, з метою збереження права застрахованих осіб на отримання пенсій та соціальних виплат, повідомляємо осіб, які беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, що з 01 грудня 2021 року буде змінено розмір мінімальної заробітної плати, відповідно сума єдиного внеску, що підлягає сплаті з грудня 2021 року не може бути меншою за мінімальний страховий внесок - 1430 гривень.

Дрогобицька ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь