Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

16 днів проти насилля

Дата: 24.11.2021 11:51
Кількість переглядів: 382

Щорічно в Україні, з 25 листопада, у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, стартує акція “16 днів проти насильства”, яка закінчується 10 грудня.

Із 1991 року цю акцію підтримують у 100 країнах світу, щоб збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства і створити соціальний простір, вільний від жорстокого поводження.

Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють „символічний ланцюжок”, що акцентує увагу громадськості на актуальних для суспільства проблемах подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною незалежно від її статі та віку є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі події:

  • - 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • - 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • - 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • - 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • - 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • - 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • - 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
  • - 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Символами акції “16 днів без насильства” є стрічки трьох кольорів – синього, червоного та білого, також у цей день будівлі державних та громадських установ підсвічуються помаранчевим кольором.

Кризові явища у економіці та соціальній сфері, поширення коронавірусної інфекції та введення карантинних обмежень суттєво збільшують ризики насильства в родинах.

Найбільша кількість конфліктів виникає саме в сім'ї: між чоловіком і дружиною, батьками і дітьми. Сім'я виявилася більш конфліктним середовищем, ніж вулиця, транспорт, сфера професійної діяльності. Деякі конфлікти в сім'ї завершуються прямим посяганням на недоторканність та фізичним насильством щодо жінок.

Немає універсального рецепту виходу зі складних ситуацій. У людей різні духовно-моральні сили, неоднакові фінансові можливості. Одна особа може самостійно осмислити та змінити ситуацію, інша - не в силах. Але для нормального повноцінного життя просто необхідно боротися з насиллям.

Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства, не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому, прирікаючи себе і своїх дітей на постійні страждання. Сучасне розвинуте суспільство не сприймає насильства, а вирішення проблем заподіянням фізичного болю повинно раз і назавжди зникнути зі «списку можливих варіантів».

Почніть із себе, зі своєї сім’ї. Тому що подолання такого негативного явища, як домашнє насильство та насильство за ознакою статі можливе лише за умови об’єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина України. Кожен з нас має сказати “Ні!” насиллю у власній родині. Адже сім’я — це саме те місце, яке має бути острівцем безпеки і комфорту у нашому бурхливому сьогоденні. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: як маленькій людині, так і дорослому.

 

16 днів проти насилля



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь