Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Триває кампанія одноразового добровільного декларування

Дата: 26.11.2021 11:53
Кількість переглядів: 494

Дрогобицька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує громадянам України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, про можливість добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Ця можливість надана нормами Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Добровільне декларування проводиться у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Запропоновано три основні ставки: 5% – загальна ставка для валютних цінностей та майна, що знаходяться в Україні; 9% – для закордонних активів; 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП.

Одноразова(спеціальна) добровільна декларація подається в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua ) після проходження електронної ідентифікації з використанням КЕП.

Сплатити збір слід протягом 30 календарних днів з дати подання добровільної декларації. Можна розтермінувати сплату збору, тоді відсоток буде дещо більшим. 

Подача добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. При цьому слід зазначити, що добровільне декларування має ряд переваг, а саме: легалізація активів, можливість без застережень використовувати активи в майбутньому, відчуття виконаного громадянського обов’язку.

Зі всією інформацією, зокрема, нормативно-правовими актами, роз’яснювальними та презентаційними матеріалами, прикладами заповнення декларації можна ознайомитися на вебпорталі ДПС у банері "Одноразове добровільне декларування".

Дрогобицька ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь