Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інвалідність – не вирок.

Дата: 03.12.2021 13:40
Кількість переглядів: 664

     Щороку 3 грудня українське суспільство разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день осіб з інвалідністю. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, захисту їх гідності,  прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов`язок виявляти турботу і милосердя до найбільш вразливої та незахищеної верстви населення .

  На базі Меденицького професійного ліцею КУ «Центр надання соціальних послуг » та Службою у справах дітей організовано круглий стіл «Інвалідність – не вирок». В заході взяли участь голова Меденицької селищної ради Михайло Живчин та представники Обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю св. Пантелеймона, Центр денного догляду та соціальної реабілітації для молоді з вадами інтелектуального розвитку «Дивовижні долоні», КУ « Сколівський Інклюзивно – ресурсний центр» та батьки, які виховують особливих діток. Під час обговорення було роз’яснено, які вікові категорії  безоплатно можуть отримати комплексну реабілітацію, соціальні послуги, медичний супровід та психологічну підтримку.

      Керівництво громади з розумінням ставиться до проблем осіб з інвалідністю, сесією прийнято рішення, про створення свого Інклюзивно – ресурсного центру, який запрацює з 2022року.

Батьки мали можливість озвучити свої проблемні питання, з якими стикаються повсякденно та отримати вичерпні відповіді.

Щирі слова вдячності керівництву Меденицького ліцею, майстрам та учням за допомогу у проведенні заходу та солодкий стіл, який був дуже доречним.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я  не тільки 3 грудня, а й протягом усього року. Не забувати про те, що поруч із нами живуть ті, які потребують нашої допомоги та уваги. У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я, і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь