Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОЕКТ РІШЕННЯ Про селищний бюджет на 2022 рік

Дата: 13.12.2021 14:59
Кількість переглядів: 378

МЕДЕНИЦЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ДРОГОБИЦЬКОГО   РАЙОНУ  ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

 

РІШЕННЯ                                ПРОЄКТ   

 

від       2021 року № __

 

Про селищний бюджет на 2022 рік 

 

(13539000000)

    (код бюджету)

 

Відповідно до статей 75, 76, 77 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», керуючись пунктом 17 частини першої статті 43, статтями 44, 61 - 64, 66 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», висновку постійної комісії з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва   Меденицька селищна рада  ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити на 2022 рік:

доходи селищного бюджету у сумі 147 748 100,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду місцевого бюджету – 146 965 100,00 гривень та доходи спеціального фонду місцевого бюджету – 783 000,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки селищного бюджету у сумі 147 748 100,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду місцевого бюджету – 146 965 100,00 гривень та видатки спеціального фонду місцевого бюджету –   783000,00 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі

1 500 000,00 гривень, що становить 1,02 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд селищного бюджету у розмірі 600 000,00 гривень, що становить 0,4 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2022 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2022 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення.

Управлінню фінансів, як головному розпоряднику бюджетних коштів забезпечити:

-розподіл та перерозподіл обсягів трансфертів з державного бюджету у період між сесіями відповідно до частини сьомої статті 108 Бюджетного кодексу України;

-розподіл додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я відповідно до визначеного обласною державною адміністрацією порядку з урахуванням частини п’ятої статті 103-6 Бюджетного кодексу України.

4. Затвердити розподіл витрат місцевого бюджету на реалізацію місцевих програм у сумі  17 001 536,00 гривень згідно з додатком 5 до цього рішення.

 Напрями використання бюджетних коштів за місцевими програмами формуються розробником програми, погоджуються начальником управління фінансів, головою постійної комісії з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва та затверджуються головою селищної ради.

 

  5. Визначити на 2022 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:

  • оплату праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • придбання медикаментів та перев?язувальних матеріалів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
  • соціальне забезпечення;
  • поточні трансферти місцевим бюджетам.

 

6. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України управлінню фінансів Меденицької селищної ради надати повноваження отримувати позики на покриття тимчасових касових розривів місцевого бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

7. Головним розпорядникам коштів селищного бюджету забезпечити виконання норм  Бюджетного кодексу України стосовно:

-затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

-здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

-забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2022 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

-взяття бюджетних зобов’язань, довгострокових зобов’язань за енергосервісом та здійснення витрат бюджету;

-забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

-затвердження лімітів споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи із обсягів відповідних бюджетних асигнувань згідно з додатком 7 до цього рішення.

 

8. У процесі виконання бюджету Меденицької селищної ради в межах його загального обсягу перерозподіл видатків, що призводить до зміни обсягу затверджених бюджетних призначень головним розпорядникам коштів бюджету Меденицької селищної ради за загальним і спеціальним фондами (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), а також розподіл та перерозподіл затверджених та додатково наданих  трансфертів, здійснюються за рішенням виконавчого комітету селищної ради за погодженням з постійною комісією з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

9. У міжсесійний період зміни до показників бюджету між кодами економічної класифікації в межах одного коду програмної класифікації окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету згідно із чинним законодавством, за обґрунтованим поданням головних розпорядників бюджетних коштів, здійснює управління фінансів Меденицької селищної ради.

10. У разі внесення змін та доповнень Міністерством фінансів України до бюджетної класифікації у частині присвоєння окремим трансфертам, доходам і видаткам найменувань та кодів класифікації, управлінню фінансів Меденицької селищної ради враховувати такі зміни під час складання та виконання розпису  бюджету Меденицької селищної ради на 2022 рік.

 

11. Рішення набирає чинності з 1 січня 2022 року.

 

12. Додатки 1,3,4,5,7 до цього рішення є його невід'ємною частиною.

 

13. Меденицькій селищній раді забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття.

 

14. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                                              М. М. Живчин

Додаток 1

Додаток 3

Додатки 4, 5, 6.

Додаток 7

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь