Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОЕКТ ПРОГРАМА утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування, у тому числі місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності Меденицької селищної ради на 2022 рік

Дата: 14.12.2021 15:03
Кількість переглядів: 905

проєкт

«ПОГОДЖЕНО»

Голова постійної комісії з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва  

________________І. С. Дудич

«___» грудня 2021 року

«ЗАТВЕРДЖЕНО»

Селищний голова

 

________________М. М. Живчин

«____»  грудня 2021   року

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування,

у тому числі місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності

Меденицької селищної ради на 2022 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Меденицька селищна рада

2021 рік

 

ПАСПОРТ

ПРОГРАМИ

утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування,

у тому числі місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності

Меденицької селищної ради на 2022 рік

 

 1.

 

 

Ініціатор розроблення Програми

 

Меденицька селищна рада

 

2.

Розробник Програми

Меденицька селищна рада

3.

Відповідальний виконавець Програми

Виконавчий комітет Меденицької селищної ради

4.

Учасники Програми

Меденицька селищна рада і бюджетна комісія

5.

Термін реалізації Програми

2022 рік

6.

Перелік бюджетів, що беруть участь у виконанні Програми

Фінансування Програми здійснюється за рахунок: - коштів місцевого бюджету;  - інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством

7.

 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, в т. ч.:

877656,00   грн.

7.1

за рахунок коштів селищного бюджету по КПКВК 0217461 «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)»

877656,00  грн.

 

 

 

 

Селищний голова 

 

 

 

 

    

   __________________ М. М. Живчин

                   (підпис)

 

 

1.Загальні положення

 Програмою враховано вимоги Закону України «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух», «Про автомобільний транспорт», «Про джерела фінансування дорожнього господарства України»,  Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України», змін до Бюджетного кодексу України, пріоритетність розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення, визначено основні напрями розвитку мережі автомобільних доріг, Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо співфінансування ремонту доріг державного значення» (реєстраційний №2874 від 02.06.2015р.)

Сьогодні 90% автодоріг за своїми експлуатаційними характеристиками не відповідають вимогам нормативних документів за показниками рівності, наявності ямковості та деформацій покриття проїзної частини тощо.

Від стану автомобільних доріг залежать витрати на перевезення вантажів та пасажирів, рівень цін, певною мірою зайнятість населення та темпи розвитку економіки держави загалом. У свою чергу стан автомобільних доріг і темпи розвитку дорожньої галузі визначаються економічними можливостями та рівнем фінансування галузі дорожнього господарства.

Однак на сьогодні стан розвитку дорожнього господарства країни свідчить про певні труднощі, зумовлені недостатнім фінансуванням дорожньо-ремонтних робіт порівняно з нормативними потребами.

Оскільки фінансування державної цільової програми із загального фонду Державного бюджету зосереджено на утриманні доріг загального користування державного значення, тому є необхідність у фінансуванні доріг місцевого значення за рахунок видатків місцевих бюджетів, що передбачено п.10.в ст.91 Бюджетного кодексу України.

 

 

2. Мета Програми

Метою Програми є:

    - покращення стану вулиць та автомобільних доріг комунальної власності за рахунок коштів селищного бюджету, що позитивно вплине на соціально-економічний розвиток населених пунктів сформованої Меденицької територіальної громади;

  - збереження наявної мережі автомобільних доріг місцевого значення з доведенням термінів експлуатації дорожнього покриття до міжремонтних строків;

  - розвиток дорожньої інфраструктури та створення безпечних умов дорожнього руху на території сформованої Меденицької територіальної громади;

   - поліпшення транспортно-експлуатаційного стану доріг на території сформованої Меденицької територіальної громади;

  - покращення соціально-економічного розвитку населених пунктів сформованої Меденицької територіальної громади, збільшення інвестиційної привабливості та розвитку селищного господарства за рахунок будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності територіальної громади Меденицької селищної ради;

  - забезпечення життєво важливих інтересів населення, об'єктів виробництва, підприємств, установ сформованої Меденицької територіальної громади  незалежно від форм власності шляхом покращення якості шляхів сполучення.

 

 

3. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

3.1.Закон України «Про автомобільні дороги» регулює відносини, пов’язані з функціонуванням та розвитком автомобільних доріг. Цим законом визначено, що автомобільні дороги поділяються на:

         - автомобільні дороги загального користування державного значення;

         - автомобільні дороги загального користування місцевого значення;

         - автомобільні дороги міст та інших населених пунктів;

         - відомчі (технологічні) автомобільні дороги;

         - автомобільні дороги на приватних територіях.

3.2.Державне управління автомобільними дорогами загального користування здійснює Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор), яке має органи управління на місцях – філії Служби автомобільних доріг.

3.3.Управління функціонуванням та розвитком вулиць і доріг міст, інших населених пунктів здійснюється відповідними органами місцевого самоврядування, у віданні яких вони знаходяться.

3.4. У зв’язку зі значним транспортним навантаженням, шляхова мережа сформованої Меденицької територіальної громади втратила свої експлуатаційні якості і потребує як утримання так і ремонту. Перш за все викликають занепокоєння ті ділянки доріг по яких проходять автобусні сполучення, підвезення дітей до навчальних закладів, надання невідкладної медичної допомоги. 

3.5.Критеріями стратегії розвитку автомобільних доріг сформованої Меденицької територіальної громади до 2022 року,  враховуючи їх незадовільний експлуатаційний стан є:

 - збереження мережі автомобільних доріг;

 - забезпечення ефективного функціонування і безпеки дорожнього руху;

 - забезпечення транспортної доступності  між населеними пунктами, районним та обласним центрами;

- підсипання  ґрунтових  доріг щебеневою сумішшю;

- запровадження механізму державно-приватного партнерства для реалізації інфраструктурних проектів, співпраця з господарськими господарствами.

     

4. Перелік завдань і заходів Програми

Основними завданнями програми є:

- забезпечення належного утримання та ефективної експлуатації доріг на території населених пунктів сформованої Меденицької територіальної громади;

- досягнення належного рівня утримання та ефективної експлуатації доріг комунальної власності;

- впорядкування дорожнього руху на території населених пунктів сформованої Меденицької територіальної громади;

-  підсипання ґрунтових доріг щебеневою сумішшю.

 

5.Очікувані результати виконання Програми

 

 Виконання Програми забезпечить:

  • збереження існуючої мережі доріг загального користування місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності від руйнування, своєчасне виконання поточного ремонту та виконання заходів з безпеки дорожнього руху;
  • ліквідацію незадовільних умов руху автотранспорту, у тому числі маршрутів загального користування;
  • покращення транспортного, пішохідного сполучення та безпеки дорожнього руху;
  • створення умов доступності сільських територій до районного  центру;
  • проведення ремонтних робіт на об’єктах, віднесених до проектів комплексного інфраструктурного розвитку територій, соціально важливих проектів, співфінансування  проектів;
  • ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, що виконуються, у тому числі шляхом упровадження нових матеріалів та технологій. 

6.Фінансування Програми

 

    Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок бюджету Меденицької селищної ради, як балансоутримувача доріг, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Обсяги фінансових ресурсів на реалізацію Програми, у разі потреби, протягом року можуть уточнюватися.

 

7. Обґрунтування шляхів і засобів розв'язання проблеми, обсягів та джерел фінансування

 

Витрати, пов'язані з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг, необхідні для реалізації програми розвитку дорожнього господарства України, можуть здійснюватися за рахунок коштів бюджету Меденицької селищної ради та інших коштів.

Головним розпорядником поточних видатків є Меденицька селищна рада. Згідно Програми, у 2022 році кошти будуть направлятись на капітальний, поточний ремонти та експлуатаційне утримання доріг місцевого значення та комунальної власності сформованої Меденицької територіальної громади.

Меденицька селищна рада використовує кошти відповідно до укладеної угоди, порядку та умов надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на поточний ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах  сформованої Меденицької територіальної громади.

 

 

8.  Завдання і заходи Програми, результативні показники

Одним із першочергових завдань Програми у 2022 році є акумулювання коштів на будівництво, реконструкцію, капітальний та поточні ремонти, експлуатаційне утримання автомобільних доріг місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності, та їх ефективне використання.

Виходячи з наявних фінансових ресурсів щорічно плануються заходи по будівництву, реконструкції та ремонту вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах. Вирішення цієї проблеми дозволить покращити автомобільне сполучення у Меденицькій територіальній громаді, що сприятиме підвищенню її соціально-економічного рівня, залученню нових інвестицій, розвитку діючих підприємств, створенню нових суб'єктів господарської діяльності, забезпечить умови для повноцінного проживання, роботи і відпочинку мешканців сформованої Меденицької територіальної громади. Після закінчення робіт, введення в експлуатацію та повного розрахунку за виконані роботи підрядник передає балансоутримувачу витрати по об'єкту.

 

9.    Координація та контроль за ходом виконання Програми

Координація та контроль за ходом виконання заходів, передбачених Програмою, покладається на постійну комісію з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва   Меденицької селищної ради.

 

 

 

   Секретар селищної ради                                                           Любов КІШКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь