Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дрогобицька ДПІ нагадує про використання реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 13.01.2022 12:19
Кількість переглядів: 151

Дрогобицька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що з 01 січня 2022 року використання реєстратора розрахункових операцій (РРО) є обов’язковим для усіх фізичних осіб – підприємців – «спрощенців» IIIV груп, які здійснюють розрахункові операції.

Окрім традиційних касових апаратів, платники можуть скористатися й альтернативним варіантом – їх аналогом: програмним РРО (далі – ПРРО). ПРРО мають ряд переваг над класичними РРО – швидка реєстрація каси та реєстрація чеків безпосередньо в ДПС, просте відкриття та закриття зміни, адже формування Z-звіту та його реєстрація в ДПС відбувається за спрощеною процедурою, фіскалізація чеків в режимі офлайн без використання КОРО та розрахункової книжки. Серед плюсів ПРРО – його автоматичне оновлення та відсутність потреби у сервісному обслуговуванні.

Для роботи з ПРРО платнику необхідно насамперед отримати кваліфікований електронний підпис, потім ПРРО потрібно зареєструвати в податковій службі, подавши заяву за формою № 1-ПРРО. У відповідь платнику надійде квитанція з фіскальним номером, під яким податкова зареєструвала ПРРО. А далі залишається лише завантажити та встановити файл ПРРО на планшет, смартфон чи комп’ютер, які й будуть виконувати роль каси у пункті продажу. Для реєстрації касира в податковій суб’єкту господарювання необхідно через Електронний кабінет платника подати повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа для касира.

Крім того, на обліку мають перебувати й активи, у яких будуть використовувати ПРРО. Для цього необхідно надіслати до податкової повідомлення за формою № 20-ОПП.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь