Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МКІП презентувало брендинг проєкту “Світ Сковороди” та плани щодо відзначення 300-річчя філософа

Дата: 07.02.2022 14:57
Кількість переглядів: 491

6 лютого 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики презентувало айдентику національної кампанії «Світ Сковороди». Вона стартувала рівно за 300 днів до святкування 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди. 

Мета цього масштабного проєкту — донести багатогранність образу видатного українця, відійти від стереотипного сприйняття Сковороди як лише «філософа з торбиною» та залучити українців до нового осмислення його спадку. 

«Святкування 300-річчя Григорія Сковороди — одна з ключових культурно-мистецьких подій 2022 року. Ми розпочинаємо за 300 днів до дня народження філософа, щоб дати можливість українцям повною мірою відчути глибину та важливість постаті Сковороди. Окрім власних заходів МКІП та Держмистецтв, ми закликаємо творчі спільноти по всій країні долучатися до світу Сковороди й разом перезавантажувати його сприйняття. Ми хочемо, аби українці пишалися, що саме Україна є домівкою одного з найвпливовіших філософів Східної Європи», - зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

В рамках проєкту відбудуться події в закладах освіти, культури, наукових установах, музеях. Серед запланованого: публікація деяких творів Сковороди або творів про нього за підтримки УІК, у співпраці з Держкіно відбудуться пітчинги на фільми та мультфільми. Крім того, заплановано проєкт в штаб-квартирі ЮНЕСКО, а Велика Реставрація охопить Сковородинівку. Адже це надзвичайно важливе місце для Григорія Савича. Також заплановано відбір проєктів за підтримки УКФ

Докладніша інформація https://mkip.gov.ua/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь