Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – легалізація доходів громадян

Дата: 07.02.2022 15:08
Кількість переглядів: 253

Дрогобицька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що з 01 вересня 2021 року розпочалося одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів, які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Впродовж року українці матимуть змогу подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію (далі – декларація) із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки й збори до 01 січня 2021 року.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть:

- фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи;

- фізичні особи, які не є резидентами, але які були резидентами на дату отримання об’єктів декларування чи на дату отримання доходів, за рахунок яких були отримані об’єкти декларування.

Форма декларації доступна для завантаження на сайті податкової служби.

Вона містить загальні відомості про платника збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – збір), валютні цінності, об’єкти нерухомості та земельні ділянки, транспортні засоби та інше рухоме майно, паї та частки у майні юридичних осіб, корпоративні права та майнові права на об’єкти інтелектуальної власності, якими декларант володіє.

У такій декларації не потрібно зазначати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

У кінці форми декларант має вказати загальну суму задекларованих активів та загальну суму збору, сплаченого з них.

Збір розраховується декларантом самостійно – з вартості належних йому активів з урахуванням ставок збору, що визначені підрозділом 94 «Особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб» розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Так, з задекларованих активів громадянину доведеться сплатити збір:

- 5 % щодо валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що містяться (зареєстровані) в нашій країні;

- 9 % щодо валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також з інших активів, що містяться за кордоном;

- 2,5 % щодо номінальної вартості державних облігацій України, придбаних декларантом у період з 01 вересня 2021 року до 31 серпня 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь