Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІЧЕ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 21.02.2022 14:04
Кількість переглядів: 335

В ці дні в Україні вшановують загиблих за волю України, за європейський вибір, за мирне майбутнє. Сьогодні в смт. Меденичі відбулося  Віче біля пам’ятника «Борцям за волю України» з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні . Трагічні події, які відбулися на майдані в 2013 – 2014 роках тривожать та не залишають байдужими кожного з нас. Мир та гідне життя кожного українця – це те, за ради чого пожертвувала життям Небесна Сотня.

Учнями  шкіл були зачитані вірші та лунали патріотичні пісні на честь Героїв Небесної Сотні.

Найперше до  громади звернувся отець Анатолій з молитвою за мир та спокій на нашій землі, з поминальними молитовними словами за загиблих,зі словами вдячності тим, хто в той час стояв за незалежність України. Хто їхав на Майдан, знаючи, що можуть не повернутися, але, не дивлячись на все, жертвували собою. Бо жертовність – це те, коли хтось віддає своє життя за ближнього свого.

 До присутніх на Віче звернувся голова Меденицької селищної ради Михайло Живчин:

Найвідважніші сини і дочки  нашої країни, не побоявшись в той час погроз і залякувань тодішньої влади,  пішли першими  на захист України.

Хто боровся за честь та гідність, за майбутнє та віддав найдорожче – своє життя. Вони гинули та не здавалися. Пам’ятаймо про них, про їхню жертовність за ради мирного неба, за ради кожного з нас. Голова також зазначив,що серед героїв Небесної сотні є жителі нашої громади  Богдан Вайда з села Летня та Йосип  Шілінг із села  Вороблевичі.  Я б хотів, щоб ми завжди пам’ятали про їх подвиг.

Перед мешканцями виступив також депутат Дрогобицької міської ради Михайло Задорожний.

І в наш буремний час, час вибору між свободою та рабство, справедливістю та теранією, світлим майбутнім та темним минулим пам’ятаймо про тих, кого не має вже з нами, хто за ради нашого мирного життя віддав своє.

 

Віче завершилося спільним виконанням Гімну України.

 


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь