Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кібервійна: як ефективно протистояти агресору?

Дата: 07.04.2022 12:08
Кількість переглядів: 515

Попри війну, яку Україна та світ переживають у ці дні, події якої висвітлюють у соціальних мережах і телебаченні, ведеться активна кібервійна. Українська армія завдає нищівних ударів противнику не лише в повітрі, на суші та в морі, а й успішно відпрацьовує по цілях у кіберпросторі. 

Про це повідомили в управлінні з питань цифрового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

''З кожним днем атаки на ресурси ворога стають ефективнішими та масштабнішими. Українська IT Армія постійно вдосконалює свої бойові навики, але їй потрібно більше ресурсів, більше волонтерів та більше комп’ютерів. Саме тому ми підготували статтю в якій наведено інструкцію як долучитися до кібервійська та бити по мережевій інфраструктурі окупантів'', - зазначили в управлінні.

Виділяють такі методи ведення кібервійни, зокрема:

  • DDOS (Distributed Denial-of-Service) - напад на комп’ютерну систему, який призводить до зупинки роботи програмного забезпечення, внаслідок чого веб-сайт чи інший онлайн ресурс не може продовжувати роботу та стає недоступним. Це досягається шляхом відправлення атакованій цілі (комп’ютеру/мережевому обладнанню) величезної кількості зовнішніх запитів. 
  • Ботнет - комп’ютерна мережа, що складається з певної кількості хостів(комп’ютерів). На кожному хості запущено автономне програмне забезпечення. Це дозволяє використовувати ресурси інших комп’ютерів для досягнення певної мети.

Але це все є ефективним лише завдяки використанню VPN, спеціалізованого програмного забезпечення та інформаційного контенту.

У статті за посиланням подані головні рекомендації того, які інструменти потрібно використовувати для успішного ведення війни у кіберпросторі.

Кібербезпека — Офіційний веб-сайт середньої загальноосвітньої школи №166 у  Солом`янському районі м. Києва


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь