Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про внесення змін до порядку застосування РРО та ПРРО

Дата: 07.11.2022 11:19
Кількість переглядів: 232

Дрогобицька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує платників, користувачів РРО/ПРРО, що наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2022 року № 243 внесено зміни до порядків застосування РРО та ПРРО.

Зокрема, до обов’язків платників додано зазначення цифрового значення штрихового коду акцизної марки (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкоголем.

Нагадаємо, що ще з 1 січня 2022 року платники мають дотримуватися вимог п.11 ст.3 розділу ІІ Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами в частині відображення (при роздрібній торгівлі алкогольними напоями) в розрахункових документах (чеках РРО/програмних РРО) такого реквізиту як цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер),  але зніми до порядку застосування РРО/ПРРО внесені наказом №243 від 17.08.2022 року з 13 вересня 2022 року.

Зокрема, в п. 4 розділу ІІІ Порядку № 547 та абз.11 п.1 розд. ІV Порядку №317 з’явився оновлений обов’язок для платників при застосуванні РРО/ПРРО відповідно.

Отже, за новою нормою законодавства, суб’єкти господарювання та платники, які займаються торгівлею, мають проводити розрахункові операції через РРО для підакцизних товарів із зазначенням коду товарної під категорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.   

                                                                                              Дрогобицька ДПІ

новини фонду соціального страхування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь