Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи.

Дата: 21.11.2022 09:09
Кількість переглядів: 419

21 листопада, в християнське свято Собору Архистратига Михаїла в Україні відзначають День гідності та свободи. 

Це одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революцій, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції відстоювали свій європейський вибір. І зараз стоять на захисті демократичних цінностей прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави.

Як зазначено в указі, воно встановлено «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

Українці – великий народ, який заслуговує жити у вільній країні, заслуговує на щасливе життя в державі, де гідність людини та її свобода цінуються понад усе.

І сьогодні ми продовжуємо відстоювати свою незалежність й територіальну  цілісність держави, геополітичний вибір нашого народу, перешкоджаючи російським  загарбникам виконувати свої злочинні  дії відносно нашої країни.

Події останніх років примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також зрозуміти, що саме ми є господарями на власній землі.
Революція Гідності допомогла збагнути, що наше майбутнє в наших руках і кожен сам відповідає за власну долю.

Святим обов’язком кожного з нас є пам’ятати та вшановувати своїх Героїв та не зрадити ідеалам честі та справедливості.

Будьмо гідними нащадками борців за свободу України в різний історичний період визвольних змагань та докладаймо всіх зусиль для розбудови сильного демократичного суспільства, в якому найвищою цінністю буде гідність і свобода.

 Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках, не згасає віра в щасливе майбутнє нашої держави.

 

Вічна шана і пам`ять героям!

 Слава Україні!

З повагою, селищний голова

Михайло Живчин

Новини » До Дня гідності та свободи в у Природничо-гуманітарному коледжі  провели тематичну виховну годину


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь