Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семінар на тему «Основні принципи інклюзивного навчання»

Дата: 28.11.2022 16:16
Кількість переглядів: 158

25 листопада цього року в актовому залі Меденицької селищної ради відбувся семінар на тему «Основні принципи інклюзивного навчання» для асистентів вчителів, педагогів, практичних психологів та директорів шкіл.

Семінар був організований та проведений КУ «Меденицький інклюзивно-ресурсний центр» Меденицької селищної ради, а саме виконувачкою обов’язків директора Наталією Сарай. Очільниця окреслила методи роботи та перспективи розвитку центру.

Зі вступним словом до присутніх звернулися голова Меденицької селищної ради Михайло Живчин та начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Ярослав Куцик.

На семінарі була висвітлена низка важливих питань зі сфери допомоги дітям з особливими освітніми потребами. В процесі семінару акцентувалась увага на технологіях роботи практичних психологів та асистентів вчителів.

Основні питання психологічної підтримки дітей з особливими потребами висвітлив кандидат психологічних наук, доцент, заступник декана факультету історії, педагогіки та психології Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Андрій Зимянський. Учасників семінару вразив фільм про навчання та особистісний розвиток дівчинки з особливими потребами.

Досвідом роботи поділилася директор Дрогобицького інклюзивно-ресурсного центру Ірина Шустова.

Для учасників семінару були проведені відео-презентації «Колективна співпраця фахівців в інклюзивному навчанні» практичного психолога Мар’яни Нискогуз та «Особливості роботи асистента вчителя» логопеда Юлії Карпин.

У своєму виступі начальник служби у справах дітей Меденицької селищної ради Христина Дубинецька наголосила про важливість співпраці з інклюзивно-ресурсним центром та про необхідність спільної роботи із дітками, які потребують додаткової уваги та допомоги.

Наприкінці семінару відбулася дискусія, під час якої присутні ділилися досвідом своєї роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь