Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дія. Цифрова освіта

Дата: 03.01.2023 11:57
Кількість переглядів: 143

Відповідно до листа №1/06-6-11431 від 14.12.2022 Міністерства цифрової трансформації України щодо підвищення рівня цифрової грамотності українців, управління з питань цифрового розвитку повідомляє наступне.

 

Цифрова грамотність є одним із пріоритетних напрямків розвитку держави. В умовах повномасштабної та гібридної інформаційної війни росії проти України громадянам важливо опиратися ворожій пропаганді, вміти відрізняти фейки та максимально ефективно використовувати цифрові технології для перемоги й особистої безпеки та сприяння сталості розвитку. Під час війни цифрові навички є однією з конкурентних переваг для пошуку віддаленої роботи, апскілінгу або рескілінгу (покращення кваліфікації чи перенавчання). Цифрова грамотність дозволить проживати в країні зручніше: опанувавши цифрові навички, кожен українець зможе отримувати державні послуги онлайн, якісно підвищить рівень життя, впевнено користуватиметься соціальними мережами та Інтернетом.

У 2021 році розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.03.2021 №167-р схвалено Концепцію розвитку цифрових компетентностей та затверджено план заходів з її реалізації, одним із заходів якого визначено проведення інформаційних кампаній, спрямованих на популяризацію цифрових технологій в цілому та цифрових навичок та цифрових компетентностей, зокрема серед населення, на національному, регіональному та місцевому рівні. Цього року через економне споживання електроенергії інформаційна кампанія стартуватиме у форматі тижня цифрової освіти. У зв'язку із цим інформуємо про проведення інформаційної кампанії «Тиждень цифрової освіти», яка тривала з 05 по 11 грудня 2022 року та реалізовувалася в межах проєкту Мінцифри Дія. Цифрова освіта. Враховуючи вищезазначене, з метою допомоги українцям посилити цифрові навички, щоб потужніше проявляти себе в професії, швидше навчатися, легше спілкуватися з рідними на відстані, а також бути в безпеці онлайн, просимо Вас ознайомитись з проєктом Дія.

Цифрова освіта та посприяти у популяризації даного проєкту, зокрема: • проведенні заходів з ознайомлення громадян з платформою Дія.

Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/ , у тому числі з освітніми серіалами, розміщеними на ній; • розміщенню на вебсайтах, доступних інформаційних платформах та соціальних мережах посилання на сайт Дія.

Цифрова освіта (https://osvita.diia.gov.ua/) або ж на конкретні обрані освітні матеріали платформи. Детальну інформацію з усіма комунікаційними матеріалами розміщено за посиланням: https://bit.ly/3EDJboZ ; • ознайомлення структурних підрозділів та підпорядкованих підприємств, установ і організацій з інформацією щодо можливостей платформи Дія.

Цифрова освіта. Рекомендований перелік серіалів, які в час війни мають особливо важливе значення:

· Основи кібергігієни: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene

· Кіберняні: https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny

 · Обережно! Кібершахраї: https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyberfraudsters

 · Як громаді стати цифровою: https://osvita.diia.gov.ua/courses/digitalcommunities

· Регіональна цифрова трансформація: https://osvita.diia.gov.ua/courses/regional-digital-transformation

· Психологічна підтримка себе та близьких для цивільних:

· https://osvita.diia.gov.ua/courses/psihologicna-pidtrimka-sebe-ta-blizkih[1]dlacivilnih · Робота з емоційним вигоранням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/robotaz-emocijnim-vigorannam

· Оперативна допомога при ПТСР: https://osvita.diia.gov.ua/courses/operativna-dopomoga-pri-ptsr.

Дія. Цифрова освіта


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь