Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 січня День Соборності України.

Дата: 22.01.2023 09:09
Кількість переглядів: 202

Це день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

Для українців ідея соборності залишається базовою, природньою й актуальною. І сьогодні усі ми це добре усвідомлюємо, адже боротьба за соборність нашої держави триває й досі. ЇЇ ціна надто висока – тисячі людських жертв, бо термін «соборність» уособлює об’єднання в одне ціле всіх українських земель. Соборність має бути невіддільною від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови демократичної держави.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, люди з різних регіонів країни, разом працюємо,  боремося з окупантами.

Сьогодні Україна все ще продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Для кожного українця поняття «цілісна Україна» – це повернення окупованих Криму й окремих районів Херсонщини, Донеччини та Луганщини, та, безперечно, для всієї України, це цілковита Перемога над російським окупантом! І ми неодмінно знову виборемо та утвердимо нашу Соборність! Сьогодні час стверджувати її знову і ми це зробимо разом!

З Днем Соборності України!

Щиро вірю у нашу перемогу!

Голова Меденицької селищної ради

Михайло Живчин

Зображення | Формати | Марганецький очевидець

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь