Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні, 29 січня вшановуємо 105-ту річницю бою під Крутами

Дата: 29.01.2023 11:43
Кількість переглядів: 196

Сьогодні, 29 січня вшановує 105-ту річницю бою під Крутами Пам’ять про Героїв Крут для українського народу стає символічною в час російсько – Української війни, як приклад героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.

Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника.

У грудні 1917-го станцію Бахмач на Чернігівщині - важливий залізничний вузол на кордоні УНР і Росії - охороняв загін Першої української військової школи ім. Б. Хмельницького. На початку 1918 року до них надійшло підкріплення з Києва - 1-ша сотня Куреня студентів Січових Стрільців. Це були студенти Українського народного університету, київського Університету Святого Володимира (нині ім. Т. Шевченка), гімназисти старших класів. Вони зайняли оборону біля станції Крути  - між Ніжином і Бахмачем, за 130 км від Києва.

Ось оці молоді студенти під Крутами виконали наказ командування - наступ більшовиків було зупинено. Близько 30 юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені, поховали їх біля Аскольдової Могили.

Ми зараз, як ніколи. розуміємо значимість тодішнього подвигу молодих курсантів.

Вшанування світлої пам'яті Героїв Крут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь