Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дрогобицька ДПІ: Про добровільну участь у системі пенсійного страхування

Дата: 13.02.2023 12:39
Кількість переглядів: 70

Дрогобицька ДПІ надає  роз’яснення щодо добровільної участі у системі пенсійного страхування.

Найкращий спосіб отримати страховий стаж – це офіційне працевлаштування, оскільки роботодавці зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок (ЄСВ) на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожного найманого працівника.  

Проте, якщо людина працює за кордоном, чи є студентом або ж отримує доходи, але не зареєстрована підприємцем (самозайнятою особою) та не застрахована працедавцем, то для отримання страхового стажу в Україні вона може у податковій інспекції за місцем реєстрації укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Щоб докупити стаж за поточний період, необхідно подати заяву, копії трудової книжки і документа, що посвідчує особу, а також виписки із системи персоніфікованого обліку, де відображені відомості про заробіток, дохід, внески і стаж застрахованої особи. Договір укладається на один рік. Сплата єдиного соціального внеску здійснюється щомісяця до 20 числа. А його сума не може бути меншою від мінімального розміру ЄСВ – у 2023 році це 1474 гривні. 

Якщо людина хоче докупити стаж за попередній період,  необхідно подати заяву із зазначенням періодів, яких не вистачає для призначення пенсії, то діє інша формула розрахунків. За «минулий період» єдиний соціальний внесок сплачується у подвійному розмірі. Цього року це 2948 гривень за кожен місяць. Сума сплачується відразу за весь період. 

 

 

                                                                                              Дрогобицька ДПІ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь