Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання виконавчого комітету Меденицької селищної ради

Дата: 28.02.2023 14:44
Кількість переглядів: 225

27. 02. 2023  року відбулося засідання виконавчого комітету  Меденицької селищної ради під головуванням селищного голови Михайла Живчина.

На порядку денному були питання:

  1. Про організацію трудової повинності та суспільно корисних робіт на території Меденицької селищної ради. Необхідно запровадити трудову повинність для працездатних осіб, не залучених до роботи в оборонній сфері і не заброньованих за підприємствами та установами в період воєнного стану, затвердити перелік суспільно корисних робіт. Здійснюється шляхом надання розпорядження головою селищної ради. За працівниками, залученими до виконання суспільно корисних  робіт, на час виконання зберігається  попереднє місце роботи. Порядок залучення працездатних осіб в умовах воєнного стану до суспільно корисних робіт та питання їхнього соціального захисту з урахуванням вимог закону визначаються Кабінетом Міністрів України.

По даному питанню доповідав Михайло Гук.

  1. Щодо декомунізації пам’ятників радянської доби. Комісія, яка була створена для огляду технічного стану пам’ятників, що підлягають під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» на території Меденицької громади склала акт огляду стану пам’ятних знаків і винесла такі рішення на розгляд виконавчого комітету:
  • Смт. Меденичі, вул. Дороншенка «Братська могила радянських воїнів»: демонтаж скульптури, проведення капітального ремонту, встановлення Хреста.
  • Смт. Меденичі, вул. Дрогобицька пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні: Після отримання необхідних дозволів, провести розкопки даного поховання та захоронити останки на кладовище.
  • вул. Вулиця Перемоги пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні. Змінити напис «загиблим у «ІІ Світовій війні» або демонтувати дані дошки та встановити інші із новими написами. Провести поточний ремонт пам’ятника.
  • с. Опарі вул. Чушака - пам’ятник загиблим радянським льотчикам: пам’ятник в аварійному стані. Провести демонтаж даного пам’ятника, залишки будівельного сміття вивезти, навколишню територію розчистити.
  • с. Опарі вул. Вишнева - пам’ятний знак радянському діячу

К. Пелехатому. Провести демонтаж пам’ятного знаку, залишки будівельного сміття вивезти, навколишню територію розчистити.

  • с. Солонсько вул. Меденицька - пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні. Провести демонтаж пам’ятника, залишки будівельного сміття вивезти, навколишню територію розчистити.
  • с. Дорожів вул. Шевченка - пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні Провести демонтаж пам’ятника, залишки будівельного сміття вивезти, навколишню територію розчистити.
  • с. Дорожів вул. Шевченка - пам’ятний знак загиблим в післявоєнний період Великої Вітчизняної війни: Після отримання необхідних дозволів, провести розкопки даного поховання та захоронити  останки на кладовищі.
  • с. Волоща вул. Дрогобицька - пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні. Після консультацій з громадськістю села провести демонтаж та перенесення фрагментів пам’ятника в інше місце.
  • с. Грушів вул. І. Франка - пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні. Провести демонтаж пам’ятника, залишки будівельного сміття вивезти, навколишню територію розчистити.
  • с. Грушів вул. І. Франка  - пам’ятник загиблим радянським льотчикам. Провести демонтаж пам’ятника, залишки будівельного сміття вивезти, навколишню територію розчистити.
  1. Про виконання селищного бюджету Меденицької селищної ради   за 2022 рік, а саме про надходження  від зборів і податків і платежів, щодо субвенцій, що надійшли до селищного бюджету, рентна плата за користування надрами. Було проговорено про видатки селищного бюджету: по загальному фонду, по спеціальному фонду. Видатки: на заклади освіти, соціальний захист, охорону здоров’я, для роботи пожежних команд смт. Меденичі і с. Волоща, на розвиток автомобільних доріг громади, по благоустрою, капітальних видатках.
  2. Оголошення про проведення конкурсу на визначення виконавця послуги з вивезення твердих побутових відходів в Меденицькій селищній територіальній громаді. Завідувач юридичного сектору Скоропад В.В. проінформував, що шляхом проведення конкурсу буде встановлено переможець і з ним необхідно буде укласти угоду про вивезення побутового сміття з кожного населеного пункту громади за визначеним графіком.
  3. Про реєстрацію помічника не дієздатної фізичної особи за зверненням мешканця с. Летня, про те, що хоче бути помічником свого батька. Батько фізично не має змоги за станом здоров’я доглядати за собою.

Про надання суду подання органу опіки та піклування щодо доцільності призначення опікуна. Для оформлення опікунства над братом, що має психічні розлади. По цих двох питаннях доповідала начальник відділу соціального захисту Л. Андрухів.

  1. Також на розгляді були питання про надання матеріальної допомоги на лікування, на поховання, допомоги громадянам, постраждалих від пожежі. Питання про присвоєння поштових адрес.
  2. Різне.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь