Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ БАТЬКІВ, УЧНІВ ТА МОЛОДІ! Небезпечний молодіжний рух «РЕДАН»

Дата: 01.03.2023 12:23
Кількість переглядів: 897

Останнім часом в Україні виявлено активність нового молодіжного руху, який набирає популярності в містах України – Ч(П)ВК «РЕДАН».

Вказана течія складається здебільшого з молоді неформальної зовнішності: довге фарбоване волосся, вподобання «аніме» та інші атрибутів, пов'язаних із ним. Конкретна ідеологія в «Редані» відсутня, але полягає у тому, щоб дати відсіч тим, хто їх пригнічує.

Вказаний рух сягає корінням японського мільтфільму-аніме «Hunter x Hunter», де за сюжетом діє злочинна організація «Геней Редан», також звана «Павуком» або «Примарною трупою», символом якої є павук із цифрою «4».

Основними центрами проведення зборів учасники «РЕДАН» обирають людні місця - площі, торгівельні центри, центральні частини міст тощо, де збираються у групи.

Перші прояви активності даного угрупування з’явилися в великих містах рф. З лютого 2023 року вказаний рух почав активно поширюватися через телеграм-канали на території країн СНД.

В протистояння руху «РЕДАН» також створюються групи анти - «РЕДАН», до яких входить так званий неформальний рух «ОФНИКИ» (підлітки 14 років), які не визнають представників «РЕДАН» та вступають з ними у фізичне протистояння. Обидва рухи закликають до протистояння між вказаними течіями.

Українська поліція вважає, що поширення цієї субкультури в нашій країні — це російська інформаційно-психологічна спецоперація. Державі-агресору важливо дестабілізувати ситуацію в Україні будь-яким чином.

На сьогодні в Україні заблоковані 18 каналів і груп, створених для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні через новий молодіжний рух.

Звертаємо увагу, що в зону ризику проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким бракує батьківської уваги і підтримки, а також ті, чиє перебування в інтернет-мережі не контролюється.

Тому закликаємо батьків бути пильними  і уважними щодо своїх дітей.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь