Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання ХХVІІІ сесії Меденицької селищної ради

Дата: 07.03.2023 10:12
Кількість переглядів: 73

 

7.02.2023 року відбулася ХХVІІІ сесія Меденицької селищної ради під головуванням селищного голови Михайла Живчина.

Сесія розпочалася з виконання Гімну України та вшанування хвилиною мовчання загиблих воїнів Збройних Сил України, які проживали  в Меденицькій громаді.

 

На порядку денному сесії були такі питання:

  1. Про поетапне впорядкування мережі закладів загальної середньої освіти Меденицької селищної ради на 2023-2024 навчальний рік. Йде мова про поетапне створення ліцеїв згідно переліку мережі ліцеїв Львівської обласної військової адміністрації. Депутатами Меденицької селищної ради прийнято рішення про те, що на базі Меденицької ЗСО в подальшому буде створено ліцей, а навчальні заклади, де не набирається більше 8 дітей у 10-11 класи будуть з дев’ятирічним навчанням.  По цьому питанню доповідав начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Меденицької селищної ради Ярослав Куцик.
  2. Розглядалася Програма «По створенню та облаштуванню класів безпеки у закладах освіти Меденицької селищної ради». Відповідно до розпорядження КМУ «Про внесення зміни до плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік необхідно створити "Клас безпеки", мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.». Тому необхідні кошти для проведення ремонту приміщення, закупівлі інвентаря та роздаткового матеріалу. Дане питання виносив на розгляд депутатів Меденицької селищної ради Спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Володимир Ільницький.
  3. Про внесення змін до Програми «Розвиток та підтримка закладів охорони здоров’я комунальної власності Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області на 2023 рік» доповідав директор КНП «Меденицька лікарня» Микола Хоронжак. Він обгрунтував необхідність дофінансування  по кредиторській заборгованості за роботи, які виконано минулого року (ремонт дороги), закупівля та встановлення котла у Грушівській лікарні і закупівлі паливно-мастильних матеріалів  для функціонування закладів охорони здоров’я громади.                                                             
  4.   Про внесення змін до Програми “Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення населення населених пунктів Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області на 2023 рік”. А саме, придбання транспорту та інших необхідних предметів для перевезення і поховання загиблих воїнів. По даному питанню доповідала  начальник відділу соціального захисту населення Леся Андрухів.
  5. Щодо внесення змін до Програми “Підтримка діяльності та розвиток житлово-комунального господарства Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області на 2023 рік” та внесення змін до Програми «Утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування, у тому числі місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності Меденицької селищної ради на 2023 рік» доповідала спеціаліст відділу архітектури, економіки та житлово - комунального господарства виконавчого комітету Надія Сарафин. Йшла мова про виділення коштів на ремонт доріг та виготовлення ліцензій по екологічних викидах, погашення кредиторської заборгованості за минулий рік.                                                   
  6. Для реалізації внесених змін до Програм та фінансування інших видатків розглядалося питання про внесення змін до селищного бюджету. Також потрібні кошти для відшкодування оплати за електроенергію відділу освіти, культури, молоді і спорту Меденицької селищної ради. Про внесення змін до селищного бюджету доповідав начальник управління фінансів Віталій Перхун.
  7. Про внесення змін до Положення про місцеву пожежну охорону Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області та змін до граничної чисельності місцевої пожежної охорони Меденицької селищної ради Дрогобицького району Львівської області. У Меденицькій територіальній громаді буде функціонувати два підрозділи: у Меденичах і у селі Волоща. По даному питанню допоавідав  начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення  Андрій Ванівський.
  8. На порядку денному сесії були також земельні питання, а саме,  затвердження  технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки,  затвердження детального плану території земельної ділянки з кадастровим номером,  про реєстрацію земельних ділянок  державної власності в комунальну власність, про створення  громадських  пасовищ, погодження ГПУ «Львівгазвидобування» проведення геологорозвідувальних робіт, проведення робіт  по капітальному ремонту свердловини. Земельні питання на розгляд виносила начальник відділу земельних ресурсів Ірина Піць.

Питання «Різне». В цьому розділі ключовим було питання відновлення вуличного освітлення, по ньому депутати прийняли позитивне рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь