Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОДЯГНИ ВИШИВАНКУ! НА ЩАСТЯ, НА ДОЛЮ, НА ДОВГІ І МИРНІ ЛІТА!

Дата: 17.05.2023 15:32
Кількість переглядів: 111

День вишиванки є українським національним святом, яке відзначається щороку в  травні місяці. Цього року – це 18 травня. Це свято є символом національної єдності, культурного спадку та патріотизму в Україні. Важливість святкування Дня вишиванки полягає у збереженні та відродженні української культурної спадщини, поширенні знань про вишиванку та генетичні коди, які зашифровані у символах і візерунках.

Святкування Дня вишиванки має на меті популяризувати традиційне українське мистецтво вишивки та підкреслити його значення для національної культури. Це свято об'єднує українців незалежно від віку, соціального становища чи місця проживання. В цей день люди носять вишиванки як вираз своєї національної гордості та патріотизму.

Одним з головних атрибутів святкування Дня вишиванки є сама вишиванка -  традиційна українська сорочка з унікальним візерунком. Вишиванка є важливим символом національної ідентичності і відображає багату історію та культуру України. Кожен візерунок на вишиванці має свій особливий сенс і може передавати інформацію про регіон, де була створена, або про родові традиції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь