Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Здійснення заходів з соціальної та професійної адаптації ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуг перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члені

Дата: 03.07.2023 16:06
Кількість переглядів: 104

Управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА повідомляє про те, що згідно внесених змін до постанови КМУ від 21.06.2017 року №432 „Про затвердження Порядоку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності” дія цих Порядку та умов відтепер поширюється на осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності.

Зокрема, на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування такі послуги можуть отримати:

– військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби;

– військовослужбовці військових прокуратур, поліцейські, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби;

– співробітники Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, та члени їхніх сімей.

Соціальна адаптація осіб, зазначених вище, здійснюється центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відповідно до державного стандарту соціальної адаптації, затвердженого Мінсоцполітики.

Професійна адаптація організовується і здійснюється за рахунок коштів державного бюджету суб’єктами освітньої діяльності, що мають право в установленому законодавством порядку на здійснення адаптації.

Професійна орієнтація осіб здійснюється центрами зайнятості чи іншими установами у порядку, визначеному законодавством.

Для отримання послуг з професійної адаптації слід звернутися до органу соціального захисту населення за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою в паперовій або електронній формі відповідного зразка.

До заяви додаються:

– копія (сканкопія/фотокопія) індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);

– копія (сканкопія/фотокопія) посвідчення (засвідчена підписом особи), що підтверджує наявність одного із статусів, визначених абзацом першим пункту 3 цих Порядку та умов, або копія документа, що підтверджує належність до категорії осіб, визначених абзацом другим пункту 3 цих Порядку та умов;

–  копія (сканкопія/фотокопія) свідоцтва про шлюб, для дітей свідоцтва про народження (для членів сімей осіб, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів сімей осіб, зазначених в абзаці другому пункту 3 цих Порядку та умов).

Управління соціального захисту населення:

  • реєструє заяву особи у журналі, що ведеться за відповідною формою;
  • видає особі направлення до центру зайнятості або іншої установи на професійну орієнтацію щодо вибору напряму професійного навчання;
  • видає особі направлення на професійне навчання з урахуванням висновків професійної орієнтації;

–    в межах відповідних бюджетних асигнувань окремо на кожного отримувача послуг укладає тристоронні договори про надання послуг із здійснення заходів із соціальної адаптації з надавачами соціальних послуг та тристоронні договори про надання послуг із здійснення заходів із професійної адаптації – із суб’єктами освітньої діяльності.

Особа на підставі направлення на професійне навчання зараховується до установи.

Строк професійного навчання осіб визначається робочими навчальними планами, робочими навчальними програмами та освітніми програмами відповідно до законодавства. У разі організації навчання за робітничими професіями строк не може перевищувати 12 місяців.

Після успішного завершення повного курсу навчання здобувачі отримують документ державного зразка відповідно до законодавства.

Послуги з професійного навчання надаються особі одноразово в порядку черговості.

 За детальною інформацією звертатися до управління праці та  соціального захисту населення Дрогобицької РДА за адресою: м.Дрогобич, вул. 22 Січня,41 по номеру телефону (244) 1-00-45

Управління праці та соціального захисту населення Костопільської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь