Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оновлено форму Об’єднаного розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Дата: 01.08.2023 11:38
Кількість переглядів: 67

Оновлено форму Об’єднаного розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Дрогобицька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує, що відповідно до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) особи, які мають статус податкових агентів, та платники ЄСВ зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2023 № 113 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» (далі – наказ № 113) внесені зміни до форми Розрахунку, а також  Порядку заповнення та подання податковими агентами Розрахунку.

Зазначимо, зокрема, про такі зміни:

1) у форму Розрахунку додано нову ознаку платника єдиного внеску: 095 – резидент Дія Сіті;

2) доповнено Додаток 1 новою графою 26 "Ознака наявності трудового договору з нефіксованим робочим часом (1 – так, 0 – ні)". Ознака "1" проставляється у разі, якщо працівник виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, ознака "0" – якщо до працівника не застосовуються зазначені умови  статті 21-1 глави III Кодексу законів про працю України;

3) довідник ознак доходів фізичних осіб, доповнено, зокрема, новими рядками ознаки доходів фізичних осіб: з «204» по «209».

Згідно з пункту 46.6 статті 46 ПКУ якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує, державну фінансову політику, який затвердив такі форми, зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.

До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Наказ № 113 набрав чинності з дня його офіційного опублікування, тобто з 05.05.2023 (опубліковано в Офіційному віснику України № 44).

Отже, податкові агенти вперше подають Розрахунок за оновленою формою, затвердженою наказом № 113, починаючи з 01 жовтня 2023 року за звітний (податковий) період – III квартал 2023 року.

Дрогобицька ДПІ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь