Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Круглий стіл» у Дрогобицькій ДПІ: роз’яснювальна робота з платниками податків щодо реєстрації РРО/ПРРО

Дата: 05.10.2023 10:25
Кількість переглядів: 83

На днях в Дрогобицькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбулася зустріч у форматі «круглого столу» за участі начальника Дрогобицької ДПІ  Руслана Коржа та завідувача Дрогобицького сектору інформаційних технологій Олега Романа з фізичними особами-підприємцями щодо актуальних питань податкового законодавства.

Під час проведення зустрічі присутніх ознайомили із Законом України від 30.06.2023 року № 3219 «Про внесення змін до ПКУ та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»  в частині реєстрації РРО/ПРРО,  поновлення відповідальності за порушення вимог ЗУ “ Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Очільник Дрогобицької ДПІ наголосив, що з 1 жовтня 2023 року поновлено відповідальність платників у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення суб’єктом господарювання розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи.  Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Олег Роман  звернув увагу присутніх на переваги застосування безкоштовного ПРРО від ДПС:

- ПРРО може бути встановленим на смартфон, планшет, комп’ютер чи на будь-який інший пристрій, що підтримує операційну систему iOS, Windows, Android, WEB-ВЕРСІЯ та має підключення до мережі Інтернет; 

- реєстрація ПРРО в контролюючому органі здійснюється в режимі онлайн без додаткових документів; 

- обмін документами між ПРРО та фіскальним сервером здійснюється виключно в електронній формі, що виключає будь-які контакти суб’єкта господарювання з посадовими особами ДПС; 

- не потребує реєстрації та ведення КОРО тощо.

Начальник ДПІ розглянув  питання нарахування та сплати мінімального податкового зобов»язання, інформував платників про можливості «Електронного кабінету платника».

Говорили і про повноту сплати податків в умовах воєнного часу, легалізацію трудових відносин, зокрема, Руслан Корж наголосив на дотриманні трудового законодавства при прийнятті працедавцями на роботу найманих працівників, а також виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.

Семінар пройшов у формі діалогу корисного для обох сторін.

                                                                                              Дрогобицька ДПІ

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь