Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реєстрація РРО/ПРРО в Дрогобицькій ДП

Дата: 05.10.2023 10:29
Кількість переглядів: 125

 

Податківці Дрогобицької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області на постійній онові надають платникам консультації з розʼяснення податкового законодавства та застосування його на практиці. Сьогодні одним з актуальних питань, з яким звертаються платники податків, є реєстрація РРО чи ПРРО.

Кожному платнику податківці надають інформацію про особливості та функціонал як класичного, так і програмного касового апарату, щоб підприємець сам обрав той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення саме його виду діяльності. При виборі програмного РРО податківці рекомендують власний продукт – програмне забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування, та призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Також при потребі допомагають встановити ПРРО.

Завідувач Дрогобицького сектору інформаційних технологій Олег Роман провів черговий тренінг з платниками податків, під час якого надав практичну допомогу присутнім, щодо встановлення програмного РРО від податкової служби.

Процедури реєстрації РРО/ПРРО врегульовані відповідними порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій».

Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується.

Для реєстрації РРО/ПРРО суб`єкта господарювання подає до контролюючого органу заяву за формою №1-РРО /№1-ПРРО. Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.

Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті.

Детальніше ознайомитись з питаннями реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій у банері Програмні РРО за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Банер також містить нормативно-правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО.

 

                                                                  Дрогобицька ДПІ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь