Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дрогобицька ДПІ інформує.

Дата: 05.10.2023 10:42
Кількість переглядів: 55

Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», яким обумовлено обов’язок реєстрації РРО/ПРРО та  поновлення відповідальності за порушення норм даного закону.

З 1 жовтня 2023 року поновлено відповідальність платників у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення суб’єктом господарювання розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи.  Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

З 01.10.2023 застосування штрафних санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Фінансова відповідальність за порушення проведення розрахунків застосовується у таких  розмірах, а саме:

25 відсотків вартості проданих з порушенням, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше та 50 відсотків вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Дозволено не застосовувати РРО / ПРРО «спрощенцям», при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селища товарами (крім підакцизних товарів), за умови використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок та дотримання процедури їх реєстрації у контролюючому органі. 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь