Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про особливості подання повідомлення за Ф № 20-ОПП

Дата: 12.10.2023 14:51
Кількість переглядів: 81

Протягом останнього місяця збільшилась кількість платників які реєструють реєстратори розрахункових операцій  та програмні реєстратори розрахункових операцій. Відтак збільшилась кількість звернень до фахівців Дрогобицької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області щодо подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність.

Податківці центру надання адміністративних послуг Дрогобицької ДПІ надали роз’яснення щодо подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, або скорочено - форма 20-ОПП.

Форма 20-ОПП подається всіма без виключення платниками податків, як юридичними особами, їхніми відокремленими підрозділами (філіями), так і фізичними особами-підприємцями незалежно від системи оподаткування. Особливо актуальна для фізичних осіб – підприємців  вона стала при реєстрації РРО та ПРРО. Щоб зареєструвати РРО/ПРРО необхідно спершу подати інформацію про торгову точку у формі 20-ОПП.

Подача повідомлення за формою 20-ОПП передбачена п. 63.3 ст.63 Податкового кодексу України, яка встановлює обов’язок платників податків стати на облік в органах державної податкової служби, а також обов’язок повідомляти податкові органи про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Форма 20-ОПП затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 року «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» (Додаток 10). 

Повідомлення за формою №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків як в паперовому так і в електронному вигляді.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Перевірити подані відомості про об’єкти оподаткування можна самостійно в особистому кабінеті платника податків. 

 

                                                                                     Дрогобицька ДПІ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь