Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Право громадян на податкову знижку

Дата: 18.10.2023 14:59
Кількість переглядів: 36

Дрогобицька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області нагадує, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, в рамках якої громадянами мають можливість реалізувати право на податкову знижку, відповідно до статті 166 Податкового кодексу України

Податкова знижка – це можливість громадянина повернути частину сплаченого загальнодержавного податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного податкового року платником податку.

Витрати мають підтверджуватись платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності.

Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту - фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має про це відмітку у паспорті.

Нагадуємо, що для отримання права на податкову знижку за 2022 рік платник подає декларацію до 31 грудня 2023 року.

Відповідно п. 49.1 ст. 49 ПКУ податкова декларація подається до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи:

- особисто або уповноваженою на це особою;                   

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладання;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

Якщо платник до кінця податкового року, наступного за звітним не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Додаткову інформацію можна отримати в Центрі обслуговування платників Дрогобицької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області за адресою: м. Дрогобич, вул. Шевченка,9.                                   

                                                                                     Дрогобицька ДПІ

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь