Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«ІНКЛЮЗІЯ, що варто знати»

Дата: 20.10.2023 14:41
Кількість переглядів: 116

«ІНКЛЮЗІЯ, що варто знати» – на таку тему пройшов семінар для працівників освіти Меденицької територіальної громади. Основним завданням спікерів було спростувати міфи і стереотипи, пов’язані з роботою із дитиною з особливими освітніми потребами, разом з присутніми освітянами обговорити певні моделі поведінки і поділитися своїм досвідом.

Основа інклюзивного навчання – індивідуальна програма розвитку для  кожного учня  з особливими освітніми потребами. Цінність інклюзивного навчання – у соціальних досягненнях дитини. Інклюзія – те, на що має право кожна дитина. Тому протизаконно обмежувати її у звичайному  праві навчатися разом з іншими дітьми. Між звичайними дітьми  та дітьми  з особливими освітніми потребами  в інклюзивних класах складаються міцні й тривалі дружні стосунки.

У  класах, де є діти з особливими освітніми потребами, є асистент вчителя, який допомагає йому працювати на уроці й організовувати роботу. Варто ще розрізняти дві категорії – асистент вчителя і асистент дитини.

 Молоді вчителі, які зараз закінчують виші, вже пройшли згідно програми навчання, а що стосується вчителів, які вже працюють у закладах освіти проходять курси підвищення кваліфікації.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь