Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Допомога новоствореним ФОП

Дата: 03.11.2023 14:21
Кількість переглядів: 52

Працівники Дрогобицької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області провели зустріч з новоствореними  платниками податків під час якої розглядали питання обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.

Під час зустрічі головний державний інспектор Ганна Ткач  розповіла, що  для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування першої або другої групи, суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, та  вважається платниками єдиного податку з першого числа місяцянаступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація (пп. 298.1.2 ПКУ).

Для переходу на третю групу суб’єкт господарювання подає заяву протягом 10 днів з дати реєстрації, та вважаються платниками єдиного податку з дня реєстрації.

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.  

Під час зустрічі платникам податків було надано практичну домогу в оволодінні навичками користування електронними сервісами ДПС. 

                                                                                                  Дрогобицька ДПІ 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь