Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

5 грудня - Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2023 10:29
Кількість переглядів: 241

5 грудня світ відзначає Міжнародний день волонтера, встановлений 1985 року резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Цей день присвячений людям, які добровільно та безкорисливо допомагають тим, кому необхідна допомога. Волонтерство - це покликання. Небайдужість до чужої біди, співпереживання. Сьогодні українські волонтери – це важлива частинка нашого народу, яка наближає нашу спільну перемогу.

На даний час Україна — країна волонтерів, адже понад 80% українців у тій чи іншій формі продовжують займатися волонтерською діяльністю.. Надзвичайного значення український волонтерський рух набув від початку збройної агресії російської федерації у 2014 році. З початком широкомасштабного вторгнення в Україну 2022 року український волонтерський рух набрав нової сили та ще більших обертів. Мільйони людей як в Україні, так і за її межами долучилися до волонтерського руху. Дуже важливу роль волонтери відіграли у перші місяці війни.

Повсякчасна допомога українським захисникам набуває різної форми – це і постачання  сучасного спорядження, транспорту, технічних засобів, медикаментів, засобів геолокації і спостереження, допомога пораненим і тим, хто повернувся із зони бойових дій і потребують психологічної реабілітаційної допомоги.

Тож нехай День волонтера буде для вас днем визнання та признання вашої праці і докладених зусиль, нехай ваша робота надихає інших до добрих справ.

Сьогодні Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера –  АрміяInform


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь