Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бюджет 2024 року

Дата: 29.12.2023 22:48
Кількість переглядів: 120

 

 

МЕДЕНИЦЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ДРОГОБИЦЬКОГО  РАЙОНУ  ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ХХХVІ сесія восьмого скликання

 

РІШЕННЯ      

від 19 грудня 2023 року                смт.Меденичі                                №2643

 

 

Про селищний бюджет на 2024 рік 

 

(13539000000)

    (код бюджету)

 

Відповідно до статей 75, 76, 77 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», керуючись п.23 статті 26, статтями 61-64,66 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», висновку постійної комісії з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва   Меденицька селищна рада

 ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити на 2024 рік:

доходи селищного бюджету у сумі  147 459 100,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду місцевого бюджету – 146 609 100,00 гривень та доходи спеціального фонду місцевого бюджету – 850 000,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки селищного бюджету у сумі  147 459 100,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду місцевого бюджету – 146 609 100,00 гривень та видатки спеціального фонду місцевого бюджету –  850 000,00 гривень згідно з додатком 3 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі

1 500 000,00 гривень, що становить 1,02 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом, згідно з додатком 2 до цього рішення;

резервний фонд селищного бюджету у розмірі  745 000,00 гривень, що становить 0,5 відсотків видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів селищного бюджету на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 3 до цього рішення.

3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

4. Затвердити розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих програм у сумі  7 028 514,00 гривень згідно з додатком 7 до цього рішення.

 Напрями використання бюджетних коштів за місцевими програмами формуються розробником програми, погоджуються начальником управління фінансів, головою постійної комісії з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва та затверджуються головою селищної ради.

 

5.Затвердити на 2024 рік граничні обсяги споживання енергоносіїв у фізичних обсягах для головних розпорядників коштів селищного бюджету згідно з додатком 8 до цього рішення.

 

  1. Установити, що у загальному фонді селищного бюджету на 2024 рік:

1) до доходів загального фонду бюджету належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 103-2 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69-1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України), а також надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

2) джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені статтею 72 Бюджетного кодексу України.

 

7.Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2024 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями 69-1 та 71 Бюджетного кодексу України, а також надходження відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України.

 

8.Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду селищного бюджету згідно з частиною 1 статей 69-1 та 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених частиною 2 статей 70 та 71 Бюджетного кодексу України.

 

9. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:

  • оплату праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • придбання медикаментів та перев´язувальних матеріалів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
  • соціальне забезпечення;
  • поточні трансферти місцевим бюджетам.

 

10. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України управлінню фінансів Меденицької селищної ради надати повноваження отримувати позики на покриття тимчасових касових розривів місцевого бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

11. Головним розпорядникам коштів селищного бюджету забезпечити виконання норм  Бюджетного кодексу України стосовно:

-затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

-здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

-забезпечення першочергової потреби в коштах: на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами;

-забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2024 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

-взяття бюджетних зобов’язань, довгострокових зобов’язань за енергосервісом та здійснення витрат бюджету;

-доведення лімітів використання енергоносіїв по кожній бюджетній установі.

 

12. У процесі виконання бюджету Меденицької селищної ради в межах його загального обсягу перерозподіл видатків, що призводить до зміни обсягу затверджених бюджетних призначень головним розпорядникам коштів бюджету Меденицької селищної ради за загальним і спеціальним фондами (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків), а також розподіл та перерозподіл затверджених та додатково наданих  трансфертів, здійснюються за рішенням виконавчого комітету селищної ради за погодженням з постійною комісією з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

13. Установити, що прийняті селищною радою рішення стосовно проведення окремих видатків і реалізації місцевих програм виконуються лише в межах виділених на 2024 рік коштів відповідно до бюджетних показників.

 

14. Установити, що у 2024 році плата за оренду майна здійснюється згідно з Положенням про порядок передачі в оренду комунального майна, що перебуває у власності Меденицької селищної ради, затвердженим рішенням Меденицької селищної ради від 5 вересня 2019 року № 359, за винятком оренди нерухомого майна Меденицькою селищною радою, плата за яку встановлюється на 2024 рік у розмірі 1 гривні за рік (без податку на додану вартість) з кожної юридичної особи.

 

15. У межах загального обсягу бюджетних призначень за кодом тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів окремо за загальним та спеціальним фондами селищного бюджету управління фінансів за обґрунтованим поданням головних розпорядників бюджетних коштів здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі, в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

16. Надати право керівникам самостійних структурних підрозділів селищної ради за бюджетною програмою «Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, об’єднаних територіальних громадах» встановлювати розмір премії заступникам керівників, а також іншим працівникам у межах затверджених видатків на оплату праці, за погодженням із селищним головою.

 

17. Встановити, що у 2024 році 50% від суми вільних залишків бюджетних коштів, які утворяться у загальному фонді селищного бюджету станом на 01.01.2024 року та 50% від суми перевиконання дохідної частини, яка очікуватиметься у 2024 році скерувати на реалізацію програми «Фінансування матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних сил України, Сил територіальної оборони ЗСУ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби на 2023-2024 роки».

 

18. Управлінню фінансів Меденицької селищної ради:

- кошти із загального фонду селищного бюджету виділяти в межах зареєстрованих розпорядниками коштів бюджетних зобов’язань в органах державної казначейської служби на підставі поданих заявок головних розпорядників коштів;

- у разі внесення Міністерством фінансів України змін та доповнень до бюджетної класифікації у частині присвоєння окремим трансфертам, доходам і видаткам найменувань та кодів класифікації врахувати такі зміни під час складання та виконання розпису селищного бюджету Меденицької селищної ради  на 2024 рік.

-дозволити управлінню фінансів за наявності тимчасово вільних коштів у селищному бюджеті спрямовувати їх на депозитні рахунки фінансово-кредитних установ або  придбання державних цінних паперів відповідно до вимог ст.16 Бюджетного кодексу України та в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 

19. Протягом 2024 року спрямовувати кошти бюджету розвитку лише згідно пріорітетів визначених у Програмі соціально-економічного розвитку Меденицької селищної ради на 2024 рік.

 

20. Рішення набирає чинності з 1 січня 2024 року.

 

21. Додатки 1, 2, 3,5,7,8 до цього рішення є його невід'ємною частиною.

 

22. Меденицькій селищній раді забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття.

 

23. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (І.Дудич).

 

 

 

 

 

 

 

Селищний голова                                              Михайло ЖИВЧИН

 

БЮДЖЕТ 2024р.

 

Додаток 1

 

Додаток 2

 

  Додаток 3

 Додаток 5

 Додаток 7

 Додаток 8

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь