Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Соборності України

Дата: 23.01.2024 16:21
Кількість переглядів: 43

До 105 річниці акту воз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня відбулася акція єднання.  Захід,  організований Дрогобицькою районною військовою адміністрацією відбувся на Перехресті Героїв в День Соборності України. Символічне коло єднання утворили учасники акції «Наша єдніст – наша зброя».

 

На заході до Дня Соборності Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено Назара Білокура з села Рівне Меденицької громади.

 

Головна традиція в День Соборності - це живий ланцюг, який українці утворюють, символізуючи об'єднання українських земель і державну єдність. Історія цієї традиції починається з січня 1990 року.

До акції долучилися представники  громад Дрогобиччини, а це  Меденицька, Бориславська, Трускавецька, Дрогобицька, Східницька, працівники органів місцевого самоврядування, військові, освітяни, громадські активісти, волонтери, працівники культури, учні та студенти.

 

Сьогодні  ланцюг єдності утверджує прагнення українців мати соборну державу, зберегти та відстояти свої національні цінності та свободу.

 

Ми єдині, ми сильні, ми переможемо!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь