Меденицька селищна рада
Львівська область, Дрогобицький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІІ ФЕСТИВАЛЬ – ОГЛЯД ВЕРТЕПІВ  «ДУХ РІЗДВА ЄДНАЄ ПОКОЛІННЯ»

Дата: 31.01.2024 17:10
Кількість переглядів: 48

ІІ ФЕСТИВАЛЬ – ОГЛЯД ВЕРТЕПІВ  «ДУХ РІЗДВА ЄДНАЄ ПОКОЛІННЯ»

В завершення різдвяних свят і колядувань в Меденицькій громаді відбувся фестиваль – огляд вертепів в Народному домі села Опори і в Народному домі села Грушів - Старе відбулися  огляди - фестивалі колядок та щедрівок  творчих колективів Меденицької територіальної громади  «Дух Різдва. Дух Перемоги».

 

Постановки вертепів, з вшануванням українських звичаїв і колядування. А українські колядки насправді – це унікальні глибокі мистецькі твори. Колядки і щедрівки в сучасному виконанні, театралізовані сценки найменших учасників огляду, виступи вокальних ансамблів і хорових колективі громади. Ми зараз переживаємо дуже непростий період для нашої країни і саме збереження тих цінностей, які закладені в кожній родині від діда-прадіда, мають бути збережені, давні колядки і щедрівки повинні лунати у виконанні молодого покоління. Тому завданням різдвяного фестивалю - огляду є збереження та популяризація українських традицій, зокрема участь у цьому дітей та молоді.

В час Різдвяних свят, за гарним українським звичаєм колядувати молодь сіл громади виконували ще таку важливу місію, як допомога Збройним силам України захищати нашу державу. Брали також участь у  проєкті «Різдвяні пташки», колядували у своїх рідних селах. Усі зібрані кошти були перераховані на закупівлю дронів для потреб ЗСУ.

З вітальним словом до присутніх гостей дійства і творчих колективів   звернулися з побажанням миру, добра родинам, гарного і мирного майбутнього молодому поколінню голова Меденицької територіальної громади Михайло Живчин і перший заступник селищного голови Марія Новаковська.

  Учасниками  огляду були: народний дім с. Грушів - Красне комунального закладу «Меденицький селищний народний дім» Меденицької селищної ради,   народний дім с. Вороблевичі народний дім с. Грушів - Старе, народний дім с. Ролів, народний дім с. Тинів, народний дім с. Волоща,  народний дім с. Вороблевичі, народний дім  с. Верхній Дорожів,  хор церкви с. Грушів – Старе і  хор церкви  с. Грушів – Красне, дитячі та творчі колективи.

Шануймо наші традиції і  надіймося, що наступні Різдвяні свята будуть мирними.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь